Gledalci bodo lahko prišli na tribune Ljudskega vrta v soboto, na prihodnjih štirih tekmah (Koper, Radomlje, Mura in Rogaška) pa bodo tribune prazne. Foto: www.alesfevzer.com
Gledalci bodo lahko prišli na tribune Ljudskega vrta v soboto, na prihodnjih štirih tekmah (Koper, Radomlje, Mura in Rogaška) pa bodo tribune prazne. Foto: www.alesfevzer.com

Na novinarski konferenci kluba je tiskovni predstavnik Stipe Jerić povedal, da se bo Maribor v skladu s pravili pritožil na odločitev disciplinskega sodnika, za zdaj pa priprave na sobotno tekmo potekajo normalno. V Ljudskem vrtu bodo lahko tudi gledalci, vstopnice so v prodaji.

Za oddajo pritožbe ima Maribor sicer čas do danes, saj je disciplinski sodnik NZS-ja odločitev glede kazni podal v ponedeljek, v pravilnikih NZS-ja pa je predviden tridnevni pritožbeni rok. V primeru oddane pritožbe in plačane takse se začne 30-dnevni rok, v katerem mora o njej odločiti petčlanska pritožbena komisija. Ob tem se po pojasnilih NZS-ja zadrži tudi izvrševanje kazni, ki jo je klubu naložil disciplinski sodnik.

Ta je v primeru dogajanja na tekmi 21. kroga v Murski Soboti Mariboru naložil štiri tekme prepovedi gledalcev na domačih tekmah, registracijo tekme s 3:0 za Muro in 25.000 evrov finančne kazni.

Proti Domžalam pričakujejo športno navijanje
Kot so pojasnili pri Mariboru, bo Ljudski vrt ob predvideni pritožbi v soboto odprt za gledalce od 16.30 naprej, tekma se bo začela uro pozneje, navijače pa so v klubu pozvali k športnemu navijanju ter k temu, da vso energijo usmerijo izključno v spodbujanje ekipe v vijoličastih dresih.

"Naj bo tudi tokrat tako, kot je bilo že na prvih dveh domačih tekmah letos, proti Bravu in Aluminiju," je dodal Jerić.

Trener Ante Šimundža odločitve disciplinskega sodnika ni želel komentirati, saj da ta ni povezana s športom. "Sodnik se je odločil, kot se je, čeprav imamo napisan pravilnik. To je predvsem stvar kluba, ki se bo na odločitev pritožil. Ne razmišljam več, kako bo v nadaljevanju. Svoje mnenje sem že povedal," je dodal.

Maribor kot klub in njegovi navijači po besedah Šimundže vedno znajo stopiti skupaj, kar je zanj zelo pozitivno. Tudi igralci na vsakem treningu kažejo veliko željo in vso pripadnost klubu, je še dejal trener mariborskega prvoligaša.

Jug: Kazen nima zveze z nogometom
Vratar Ažbe Jug je dodal, da je zelo pomembno v takih trenutkih stopiti skupaj, tako igralci kot navijači in Mariborčani. Izrečena kazen po njegovem mnenju nima zveze z nogometom in ne bo v ničemer prispevala k reševanju razmer v nogometu.

"Kolikor vem, smo tako mi kot igralci Mure želeli tekmo odigrati. Bodisi od trenutka prekinitve ali pa od začetka. To bi bilo najbolj pošteno, saj bi tako pokazali, da je šport večji od tistih, ki o njem odločajo," je dejal Jug in hkrati znova obsodil dejanje neodgovornega posameznika na tekmi v Murski Soboti.

Ekipa se po njegovih besedah zdaj normalno pripravlja na prihodnjo tekmo proti Domžalam. Izrečena kazen nanje ne vpliva, saj vedo, kaj želijo prikazati na igrišču.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je Mariboru po incidentu v Murski Soboti, v katerem je bilo poškodovanih sedem ljudi zaradi odvrženega pirotehničnega eksploziva na igrišče, naložil 25.000 evrov kazni in tekmo registriral s 3:0 v korist Mure. Maribor bo ob tem prihodnje štiri domače tekme igral pred praznimi tribunami.