"V njej sem vedno videl potencial. Mislim, da je druga najboljša veleslalomistka za Tino. Lani sem jo povabil na trening na Zoncolanu in je bila takoj hitra. Zelo žal mi je zanjo," je v oddaji Schladming zvečer na TV Slovenija povedal vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi.

Schladming zvečer
Sredino oddajo si lahko v celoti ogledate tukaj.

Robnikova in vodstvo reprezentance različno "tolmačita", zakaj Lučanka ni dobila priložnosti v svetovnem pokalu. "Kvalifikacije so bile na evropskem pokalu. Ker se je Ilka Štuhec tam dvakrat uvrstila pred njo, je bila seveda ona v prednosti," pravi glavni trener ženske reprezentance Denis Šteharnik, medtem ko Robnikova trdi drugače: "Trener je zagotovil, da tekma evropskega pokala ne šteje za uvrstitev na tekmo svetovnega pokala. Izkazalo se je drugače in upoštevali so to tekmo, kjer je bila Ilka boljša. Na treningu, kjer naj bi bile interne kvalifikacije, pa sem bila jaz sekundo hitrejša od Ilke in tudi od drugih deklet."

Savinjčanka pred sezono zaradi zdravstvenih težav z reprezentanco ni odšla na priprave v ZDA, ampak je ostala v Evropi: "Sama sem si uredila treninge, imela sem človeka, ki je delal zame, in to je pač šlo našim trenerjem v nos." S statusom B bi si morala stroške plačevati sama, zato je raje sprejela ponudbo za študij v ZDA, kjer bo smučala za univerzo. Njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu je sicer 11. mesto iz Aspna v sezoni 2008/09.
Več o "primeru Robnik" izveste v spodnjem prispevku Urbana Laurenčiča.