Tina Maze z zlato in srebrno medaljo. Slovenija je po njeni zaslugi na vrhu lestvice najuspešnejših držav. Foto: EPA
Tina Maze z zlato in srebrno medaljo. Slovenija je po njeni zaslugi na vrhu lestvice najuspešnejših držav. Foto: EPA

"Sem zadovoljna. To je super rezultat. V slalomu sem šla z malo preveč 'rešpekta', medtem ko je Marija šla dol bolj napadalno, kar se ji je obrestovalo. A drugo mesto je super in sem vesela," je za TV Slovenija dejala Mazejeva, ki so jo na tribuni spodbujali tudi oče Ferdo, mama Sonja in sestra Maja.

Malo jeze ne škodi
Korošica je nato ocenila, da bi imela, če bi tokrat zmagala, mogoče težave z motivacijo na naslednjih tekmah prvenstva: "Biti na vrhu je težko. Ne vem, koliko bi bilo še motivacije za naprej, če bi danes zmagala. Dan počitka bo prišel prav, mogoče malo jeze iz tega slalom tudi, nato pa novim uspehom naproti."

Massi: Je kar v redu tako
Zelo zadovoljen je bil tudi trener ekipa Team to aMaze Andrea Massi: "Smo zadovoljni. Napadali smo zlato medaljo, a treba je biti realen. Tekma ni bila tako enostavno, kot so nekateri mislili. Vedeli smo, da bo Marija napadala na vso moč. Tina je slalom odpeljala bolj zadržano, 'ziheraško'. Je pa odlično odpeljala smuk, kar je dober obet za nedeljsko tekmo. Je kar v redu tako. Končno imamo dan počitka, nato pa gremo dalje. V Sloveniji hočete preveč od Tine, kar je prav, po drugi pa je treba razumeti, da je tu svetovno prvenstvo, kjer vse nacije gredo na kolajne. Mi pa imamo samo eno tekmovalko, ki dela čudeže. Treba je biti realen, vzeti vsako tekmo posebej in videli bomo, kaj bo."