Foto: Rokometna zveza Slovenije
Foto: Rokometna zveza Slovenije

Slovenski rokometaši so dan po božiču začeli sklepne priprave za 14. nastop med evropsko elito. Prvi del so končali v petek, ko so na pripravljalni tekmi v Slovenj Gradcu s 34:33 ugnali Avstrijo. Na obračunu s severnimi sosedi selektor Uroš Zorman ni mogel računati na Domna Makuca, Blaža Janca in Stefana Žabića. Vsem trem so sodelovanje na reprezentančni akciji onemogočile zahtevnejše poškodbe.

V kadru na Koroškem ni bilo niti stebra obrambe Blaža Blagotinška, enega najvidnejših posameznikov zadnjih akcij Aleksa Vlaha ter izkušenega vratarja Klemna Ferlina. Prva sta v prednovoletnem delu priprav trenirala po posebnem programu, Ferlina pa je zadržala bolezen. Vsi trije so se ekipi pridružili v prestolnici in z njo v torek opravili prvi trening v novem letu.

Rokometaši bodo formo pilili proti Črni gori in Hrvaški

Zorman: V obrambi manjkala agresivnost
"Na tekmi proti Avstriji smo videli, katere kombinacije v igri nam odgovarjajo in katere ne. V obrambi nam je manjkala agresivnost. V zadnji del priprav vstopamo z vsemi razpoložljivimi igralci, kar nam bo omogočilo normalno treniranje obrambe in napada. Časa ne bo veliko, pred nami so trije treningi v dvorani, ki bodo zato daljši in nekoliko napornejši," je dejal selektor Zorman, ki si v novem letu želi predvsem zdravja celotne reprezentance.

Ta konec tedna bo reprezentanca gostovala v Poreču. V petek jo čaka pripravljalna tekma s Črno goro, dan pozneje še s Hrvaško. Obe se bosta v športni dvorani Žatika začeli ob 17.00.

Ovniček: Imamo še kar nekaj rezerv
"Proti Avstriji zagotovo nismo odigrali najboljše tekme. Na obeh straneh igrišča imamo še kar nekaj rezerv. Agresivnost v obrambi v Slovenj Gradcu ni bila na zadostni ravni, tudi v napadu nismo bili povsem usklajeni. Do turnirja v Poreču imamo nekaj dni, da se čim bolje pripravimo in izboljšamo igro," je dodal reprezentant Rok Ovniček.

V Berlinu proti Ferskim otokom, Poljski in Norveški
V Nemčijo bo slovenska reprezentanca odpotovala čez teden dni. Uvodni nastop med evropsko elito jo čaka prihodnji četrtek, ko se bo ob 18.00 pomerila s Ferskimi otoki. Z vmesnima dnevoma premora bosta v Berlinu sledili še tekmi s Poljsko in Norveško. V drugi del tekmovanja, ki bo prinesel selitev v Hamburg, bosta napredovali dve reprezentanci.

Zorman pričakuje agresivnejšo igro na pripravljalnih tekmah v Poreču