Dohertyjeva se z rakom bojuje že kar nekaj časa. Foto: Instagram
Dohertyjeva se z rakom bojuje že kar nekaj časa. Foto: Instagram

45-letni igralki, ki je zaslovela v 90. letih z vlogo Brende v seriji Beverly Hills 90210, so raka odkrili lani, ko se je včlanila v sindikat igralcev, zaradi česar ji je pripadlo tudi boljše zdravstveno zavarovanje - in na rutinskem pregledu so odkrili raka dojk.

Pozneje je zato tudi tožila svojega nekdanjega menedžerja oz. njegovo družbo, saj so "pozabili" plačati račune, o čemer je niso obvestili, sama pa zato ni imela možnosti preventivnega pregleda, je avgusta lani zapisala v tožbi. Če bi lahko šla na pregled prej, bi ji raka verjetno odkrili že takrat, je še trdila.

Od lanske pomladi se tako bojuje z rakom, a medtem ko se ta sicer ne širi, se stanje kljub zdravljenju ne izboljšuje, zato je Dohertyjeva že februarja v pogovorni oddaji Dr. Oza razkrila, da ji bodo morali odstraniti dojki. "Na koncu so to samo prsi, kajne? Mislim, rada jih imam, moje so, lepe so, ampak ko pomislim širše, bi bila raje živa, raje bi se postarala s svojim možem," je dejala.

Zdaj pa so jo očitno začele mučiti posledice kemoterapije, zato je vzela brivnik in škarje v svoje roke ter si glavo obrila sama, preden ji lasje odpadejo. Nato je na družbenih omrežjih objavila serijo šestih fotografij - na nekaterih je videti njeno mamo Roso Elizabeth Doherty in prijateljico Anne Marie Kortright, ki jo je tudi fotografirala -, od trenutka, preden je v roke vzela škarje, do zadnje fotografije, na kateri ima že skoraj pobrito glavo.

Step 1

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on Jul 19, 2016 at 9:07pm PDT

Step 2

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on Jul 19, 2016 at 9:07pm PDT

Step 4

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on Jul 19, 2016 at 9:06pm PDT

Step 6

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on Jul 19, 2016 at 9:05pm PDT