Princ Louis se je rodil 23. aprila lani. Foto: Vojvodinja Cambriška

Fotografije so bile na začetku meseca posnete na kraljičinem posestvu Sandringham v Norfolku, mali princ pa je med raziskovanjem gozda poziral kar svoji mami. Na dveh nasmejan in z zvedavim pogledom pozira v rdečem puloverju, "okrašenem" z mahom, na eni pa zamišljeno strmi v objektiv v modrem puloverju s kužkom.

Javnosti je dostopnih le nekaj fotografij najmlajšega člana britanske kraljeve družine. Zadnji družinski portret sta William in Catherine objavila decembra lani in je bil prav tako posnet v naravi, predtem pa so objavili le Louisove fotografije ob krstu in rojstvu.

Princ Louis. Foto: Vojvodinja Cambriška

Louis ima še starejšega brata princa Georgea, ki bo 22. julija dopolnil šest let, in sestro princeso Charlotte, ki bo 2. maja stara štiri leta.

Tudi za njun prvi rojstni dan je Kensingtonska palača javnosti poslala njune fotografije. Za portet princa Georga ob njegovem prvem rojstnem dnevu so izbrali fotografijo s staršema med ogledom razstave metuljev v londonskem muzeju julija leta 2014, princeso Charlotte pa je ob tej priložnosti doma fotografirala Catherine.

Vsi trije pa bodo zelo kmalu dobili bratranca ali sestrično, saj bo njihov stric, princ Harry z ženo Meghan, vojvodinjo Susseško, v prihodnjih dneh ‒ po napovedih konec aprila ali na začetku maja - dobil prvorojenca. Njegov spol še ni znan.

Foto: Vojvodinja Cambriška
Portret princa Georgea ob 1. rojstnem dnevu. Foto: Reuters
Portret princese Charlotte ob 1. rojstnem dnevu. Foto: Vojvodinja Cambriška