Srbska zvezdnica naj bi v petek nastopila v Ljubljani. Foto: RTV Slo
Srbska zvezdnica naj bi v petek nastopila v Ljubljani. Foto: RTV Slo
Zapleti s Cecinim vizumom Foto: epa

Srbska zvezdnica je prišla v Slovenijo zaradi koncerta, ki naj bi ga imela v petek v veliki dvorani ljubljanske Hale Tivoli.

Zaplet pa je nastal že pri rutinskem pregledu na letališču, saj je slovenska mejna policija zaradi neurejenega vizuma ni spustila v državo.


Izrazite svoje mnenje o koncertu Cece na forumu

Po schengenskem sporazumu morajo namreč imeti vstopni vizumi državljanov tistih držav, ki niso članice EU-ja, veljavnost najmanj 15 dni.

Vizum naj bi dvignila že jutri
Dobro uro po prihodu na brniško letališče se je pevka, ki sta jo v oddaji Spet doma pred nedavnim gostila tudi Mario in Ana Liza, že vrnila v Srbijo. Jutri pa naj bi na slovenskem veleposlaništvu v Beogradu dvignila vizum za vstop v Slovenijo, smo izvedeli iz neuradnih virov.

Ceca pa se je že nekajkrat znašla v težavah pri prestopanju meja. Pred kratkim je morala odpovedati dva koncerta v Melbournu v Avstraliji, ker ji avstralska ambasada v Beogradu ni želela izdati vize. Zanikali so, da naj bi bil za to kriv Cecin status vdove osumljenca za vojne zločine na ozemlju Hrvaške Željka Ražnatovića - Arkana.

Kmalu zatem je morala zaradi podobnih zapletov odpovedati še koncert v Torontu v Kanadi - kanadska ambasada ji je pisno sporočila, da ji vizuma ne morejo izdati zaradi njene "kriminalne preteklosti".