Pamela Anderson je želela prek restavracije na poti k svobodi pomagati svojemu (več kot?) prijatelju,
Pamela Anderson je želela prek restavracije na poti k svobodi pomagati svojemu (več kot?) prijatelju, "žvižgaču" Julianu Assangeu. Foto: EPA
false
Andersonova Assangea že nekaj časa obiskuje v njegovem "zaporu", krožijo pa tudi govorice, da se je med njima razvilo več kot prijateljstvo. Foto: Reuters

Poročali smo, da je nekdanja Playboyeva zajčica, zvezdnica Obalne straže in aktivistka za pravice živali 4. julija odprla restavracijo Le Table du Marché, njen koncept pa opisala kot "prazničen, glamurozen in veganski".

Jedilnik na izključno rastlinski osnovi je razvila skupaj z Leroyem, vendar pa se je prav znani chef očitno izkazal kot trn v peti. Plavolaska je namreč potožila, da se umika, saj restavracija "ni izpolnila pričakovanj in dogovorov".

Podrobnosti javno ni pojasnila, dejala je le, da "ne more odobravati neprimernega ravnanja z osebjem in popolnega pomanjkanja spoštovanja."

V restavracijo povabila predsednika
Pamela sicer na sodelovanje pri restavraciji ni gledala zgolj kot na kulinarični podvig, pač pa ga je uporabila tudi za izražanje političnega stališča.

Tja je namreč povabila samega francoskega predsednika Macrona in njegovo ženo, saj ju je želela prepričati, da podpreta izpustitev Juliana Assangea, ki je že leta zaprt v svojem azilnem zatočišču na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu.

"Pridružita se mi na dan odprtih vrat, skupaj bomo sedeli, jedli dobro hrano in se pogovorili o tem, kaj lahko storimo za Juliana. Francija bi tako lahko pokazala svojo moč, pa tudi vi bi jo, če bi Julianu zagotovili azil," je zapisala v javnem pozivu na Facebooku, na katerega pa se predsedniški par ni odzval.

Andersonova Assangea sicer že nekaj časa obiskuje v njegovem "zaporu", krožijo pa tudi govorice, da se je med njima razvilo več kot prijateljstvo.