Lady Gaga ne skriva svoje politične in družbene opredeljenosti. Foto: AP
Lady Gaga ne skriva svoje politične in družbene opredeljenosti. Foto: AP

"Prosim, omogočite, da vladni uslužbenci znova začnejo delati. Veliko ljudi je, ki živijo od plače do plače in nujno potrebujejo denar," je popzvezdnica pozvala Trumpa na enem svojih koncertov, ki jih ima v Las Vegasu.

Še bolj pa se je spravila na Pencea in njegovo ženo Karen, ki bo v kratkem dvakrat tedensko znova začela poučevati umetnost na krščanski šoli Immanuel v Virginii, kjer je bila predtem zaposlena 12 let. Ta izobraževalna ustanova ima namreč pravilo, da lahko vodstvo "prekliče vpis dijaka, če on ali njegovi starši živijo v nasprotju z bibličnim življenjskim slogom, ki mu šola sledi, kar vključuje podporo ali dopuščanje spolne nemoralnosti ter istospolnih in biseksualnih dejavnosti".

Zvezdnica, ki ji je s filmom Zvezda je rojena zacvetela tudi filmska kariera, je po poročanju Guardiana zakoncema Pence poslala jasno sporočilo: "Pravita, da ne smemo biti diskriminatorni do krščanstva, a vidva sta najslabši primerek tega, kar pomeni biti kristjan. Sama sem kristjanka in če kaj vem o tej veri, je to, da ne smemo imeti predsodkov do nikogar in da moramo sprejeti vsakogar. Ko se pogledata v ogledalo, zato lahko vidita le sramoto."

Pence se je na kritike omenjene šole že odzval v intervjuju za televizijo EWTN. Dejal je: "Močno smo užaljeni, da nekatere medijske hiše kritizirajo krščansko vzgojo."

Lady Gaga, ki zase pravi, da je biseksualna, že vrsto let velja za glasno zagovornico pravic istospolnih, kar je večkrat pokazala tudi s svojimi modnimi izbirami, nastopi in videospoti.