Med igralkami so največkrat iskali Meghan Markle. Foto: Reuters
Med igralkami so največkrat iskali Meghan Markle. Foto: Reuters
beyonce
Beyonce je najbolj iskana glasbenica letošnjega leta. Foto: Reuters

Čeprav je Meghan Markle naslovnice začela polniti šele pred kratkim, pa je zaradi pestrega poročanja o razmerju s princem Harryjem vseeno zasedla prvo mesto med najbolj iskanimi igralkami. Sledijo ji Marion Cotillard, Jodie Sweetin, Daisy Ridley in Brie Larson.

Brad Pitt je zaradi presenetljive ločitve od dolgoletne partnerice Angeline Jolie zasedel prvo mesto med najbolj iskanimi igralci. Septembra je namreč v javnost pricurljala novica, da je konec zakona za enega izmed najbolj priljubljenih zvezdniških parov - Brangelino. V povezavi z njegovim imenom so pogosto iskali tudi igralko Marion Cotillard, saj so se pojavljala močna namigovanja, da je z njo prevaral Angelino.

Za Pittom so med igralci v Googlu največkrat iskali Toma Hiddlestona, Adama Driverja, Jesseja Williamsa in Toma Hollanda.

Kanye West komaj med deseterico
Beyonce
se je letos zaradi nepričakovane izdaje albuma Lemonade zavihtela na sam vrh iskalne lestvice v glasbeni industriji. Sledijo ji Celine Dion, Kesha, Kehlani in Coldplay.

Kanye West je kljub ogromno škandalom, sredi katerih se je znašel letos, šele na osmem mestu seznama, prvo deseterico pa končujejo Jacob Sartorius in ponovno združeni rokerji Guns N' Roses.

Med precej pogostimi iskanji je tudi pojem Becky, pri Googlu pa ga pojasnjujejo z razlago, da je splet na začetku leta vznemirilo vprašanje, kdo je "Becky z dobrimi lasmi", o kateri v skladbi Sorry poje Beyonce.

Beyonce se je z uspešnico Formation zavihtela tudi na vrh najbolj iskanih skladb, sledi pa uspešnica pokojnega glasbenika Princea, Purple Rain.

Na tretjem mestu je Rae Sremmurd s skladbo Black Beatles, med deseterico pa so še skladbe Panda (Desiigner), One Dance (Drake), Cake by the Ocean (DNCE), Hello (Adele), Lost Boy (Ruth B), Sound of Silence (Disturbed) in I Took a Pill in Ibiza (Mike Posner).

Zanimiva tudi vprašanja uporabnikov
Iskalnik je letos zaznal tudi kar nekaj zanimivih vprašanj uporabnikov. Med najbolj iskana so se uvrstila vprašanja o zavezovanju kravate, kako ugotoviti IP-naslov, kako igrati Pokemon Go, napisati prošnjo za delo, koliko je ura, kaj je ljubezen, kaj je gluten, kako shujšati in kakšen je smisel življenja.