39-letnika so skupaj z bratom Robertom našli v prestižnem hotelu Resort Yacht & Golf Club Paraguayo, v Paragvaj pa sta prišla na povabilo igralniškega mogotca Nelsona Belottija. Pri sebi sta imela dokumente, ki so sicer vsebovali pravilne podatke – od imena, datuma in kraja rojstva, le da sta bila navedena kot paragvajska državljana.

Slavni nogometaš bi se moral udeležiti več javnih in dobrodelnih dogodkov, kjer bi se srečal z oboževalci. Kako se je torej nameraval skriti pred policijo, še ni jasno, morda bo to sam pojasnil na sodišču, kjer se mora kmalu zglasiti. Dobitnik zlate žoge 2005 se je namreč dobro zavedal, da se sme zapuščati Brazilije, saj je sodnik že novembra leta 2018 naročil, naj se mu zaseže potni list.

Skupaj z bratom sta bila namreč leta 2015 kaznovana zaradi nezakonite gradnje ribogojnice na zaščitenem ozemlju ob reki Guaiba v Braziliji. Ker kazni nista plačala, je znesek zaradi visokih obresti narasel in "prilezel" že do nekaj milijonov evrov. Oblasti so se nato "usedle" na njegov bančni račun, a tam našle, preračunano v naš denar, borih šest evrov. Sodišče mu je zato odredilo tudi prepoved zapuščanja države.

Glasnik brazilskega turizma

Ob tem je sicer paradoksalno dejstvo, da so oblasti Ronaldinha lani jeseni razglasile za enega izmed novih ambasadorjev brazilskega turizma. "Turizem je zelo pomemben pri ustvarjanju novih delovnih mest in naše podobe v svetu," je takrat govoril nogometaš in priznal, da skuša kot "ujetnik v svojem domu" iz trenutnega položaja pač potegniti največ.

Vedno nasmejani čarovnik

Ronaldinho velja za enega najustvarjalnejših nogometašev svoje generacije, v času, ko je navduševal pri Barceloni, je prejel tudi zlato žogo za najboljšega nogometaša sveta.

V majicah Gremia, PSG-ja, Barcelone, Milana, Flamenga, Atletica Mineira, Queretara in Fluminenseja je odigral 728 tekem in skupaj zabil 280 golov. Za reprezentanco Brazilije je dosegel 33 golov na 97 tekmah med letoma 1999–2013.

S katalonskim velikanom je osvojil Ligo prvakov maja 2006 in dva naslova španskega državnega prvaka (2005 in 2006), italijanski prvak je bil z Milanom. Leta 2002 je z Brazilijo osvojil tudi naslov svetovnega prvaka.