Shia in Maddie Ziegler v Siinem spotu Elastic Heart iz leta 2015. Foto: Youtube
Shia in Maddie Ziegler v Siinem spotu Elastic Heart iz leta 2015. Foto: Youtube

44-letna avstralska popzvezdnica je s 34-letnim ameriškim igralcem sodelovala leta 2015, ko je on zaigral v njenem videu Elastic Heart.

Video je bil sicer deležen kar nekaj kritik, saj je v njem takrat 29-letni Shia nastopil s takrat 12-letno plesalko Maddie Ziegler, s katero Sia redno sodeluje. Čeprav njun ples ni imel kakih izrazitih spolnih konotacij, pa se je Sia pozneje vseeno zanj opravičila.

Sorodna novica Shia LaBeouf tone vse globje – davljenje deklet, bolestno ljubosumje in javni izpadi

Sia je prek Twitterja zdaj prvič razkrila, da je imela z LaBeoufom takrat spolno razmerje.

"Tudi mene je čustveno ranil Shia, patološki lažnivec, ki me je preslepil v prešuštno razmerje, češ da je samski," je zapisala.

"Menim, da je zelo bolan in sočustvujem tako z njim kot z njegovimi žrtvami. Samo da veste – če se imate rade, ostanite varne in se mu ognite."

Sia je ob tem še izrazila podporo 32-letni FKA twigs. "In še, rada te imam, FKA twigs. To je zelo pogumno od tebe in zelo sem ponosna nate."

FKA twigs o zlorabah nekdanjega fanta

Tahliah Barnett, kot je pravo ime FKA twigs, v petek vloženi tožbi navaja, da je bil Shia med njunim enoletnim razmerjem do nje fizično in psihično nasilen.

Sia. Foto: AP
Sia. Foto: AP

Kot trdi, je bila zaradi LaBeoufa, s katerim je bila v zvezi med letoma 2018 in 2019, ohromljena od strahu in ponižanja, enkrat jo je skušal zadaviti, drugič jo je treščil v avtomobil, za nameček pa jo je še zavestno okužil s spolno prenosljivo boleznijo.

Kot navaja, ima LaBeouf vzorec teroriziranja žensk, s katerimi je romantično povezan, česar igralec ni zanikal.

Za New York Times je povedal, da se zaveda, da je že leta nasilen, tako do sebe kot do tistih, ki so mu najbližje.

Za to nekdanji otroški igralec, ki je nato presedlal na visokoproračunske hollywoodske produkcije, preden si je kariero začel sabotirati z ekscesi, krivi alkoholizem in posttravmatski sindrom.