Zapisala je le, da sta se njuni življenji ob šestih popoldne spremenili na bolje, zahvalila pa se je vsem za podporo in ljubezen, ki so ji jo nudili med nosečnostjo. Manekenki na Instagramu sledi več kot 10 milijonov ljudi.

Ashley Graham je zagovornica za zdravo samopodobo in pozitiven pogled na telo. Foto: Reuters
Ashley Graham je zagovornica za zdravo samopodobo in pozitiven pogled na telo. Foto: Reuters

Sodnica v resničnostnem šovu Ameriški supermodel je novico o naraščaju sporočila avgusta na deveto obletnico poroke s filmskim ustvarjalcem.

Med nosečnostjo je delila vse svoje težave in radosti, med drugim je pobrala simpatije skoraj milijona in pol ljudi, ko je delila neretuširano fotografijo. Na njej je popolnoma gola, z roko si je pokrila zgolj dojko, pustila pa, da se vidijo vse strije, ki jih je povzročil naraščajoči nosečniški trebuh.

Sledile so številne pohvale: "Njena fotografija me dela tako popolno v nepopolnosti. Sita sem retuširanih fotografij manekenk in zvezdnic. Zaradi strij in oblin sem se počutila manj ženska. Danes sprejemam svoje lepo nepopolno telo."

Foto: Reuters
Foto: Reuters

32-letna Ashley se je zapisala v zgodovino, ko je leta 2016 postala prva manekenka močnejše postave, ki je bila v kopalkah na naslovnici revije Sports Illustrated. Krasila je tudi naslovnico Voguea (tudi med nosečnostjo) in drugih modnih revij.

"Od dne, ko sem se kot mlado dekle iz Nebraske preselila v New York pri 17 letih, sem se veliko prilagajala. Vmes sem morala ugotoviti, kdo sem, zakaj sem manekenka, kaj želim sporočiti mladim ženskam in moškim. Morala sem priti do sklepa, da je moje telo moje. Da sama odločam o njem. In nihče drug," je še dodala.

Grahamova je tudi v svoji pogovorni oddaji pogosto obravnavala težave, s katerimi se spoprijemajo ženske z močnejšimi postavami, o tem je napisala tudi knjigo. V enem izmed intervjujev je povedala, da se zaveda, da je njena dolžnost, da izobražuje ljudi, zakaj je beseda "plus-size", ki jo uporabljajo za opisovanje manekenk močnejših postav, neprimerna.