Bobbi Kristina si je želela naslediti mamo in se je lotila pevske kariere. Foto: EPA
Bobbi Kristina si je želela naslediti mamo in se je lotila pevske kariere. Foto: EPA
Z Nickom Gordonom, ki ga je Whitney Houston neformalno posvojila, Bobbi Kristina pa se je z njim leta 2012 zaročila. Foto: EPA
Družino Houston-Brown so zaznamovali divji prepiri, nasilje, alkohol, mamila in skoki čez plot. Foto: EPA
Bolnišnica v Atlanti, kamor so 31. januarja pripeljali Bobbi Kristino. Foto: EPA

Zdravniki so svojcem že včeraj sporočili, da se za 21-letno dekle, ki je od nedelje v umetni komi in z minimalno možgansko dejavnostjo, ne da storiti ničesar več, zdaj pa naj bi njenemu očetu, Bobbyju Brownu, že dejali, da je čas, da jo odklopijo z naprav, ki jo ohranjajo pri življenju. Zeleno luč mora dati Brown.

"Če bi jo videli, bi si mislili, da le spi," je povedal eden izmed družinskih članov. "Ne moremo verjeti. Še vedno upamo, da bo Bog posredoval in jo pozdravil."

Novico je še posebej težko sprejel njen oče, ki ravno danes praznuje svoj 46. rojstni dan. Brown, ki je imel s pokojno Houstonovo buren 14-letni zakon, zaznamovan s skoki čez plot, družinskim nasiljem in mamili. Crack sta kadila celo pred hčerko. Bobbi Kristina je bila kolateralna škoda para, ki je s svojimi ekscesi v 90. letih v Ameriki postal tarča posmeha - navsezadnje se niti nista kaj dosti trudila skriti svojih pregreh, saj sta pred dokončnim propadom zakona snemala resničnostni šov Being Bobby Brown.

Bobbi Kristina je edini otrok zvezdniškega para. Brown, ki ima iz prejšnjih zvez tri otroke, se je po ločitvi leta 2007 zatekel v objem menedžerke Alicie Etheridge, s katero ima sina Cassiusa, Etheridgeeva pa je zdaj drugič noseča. Novico je moral Brown družini sporočiti kar v bolnišnici.

Ali je Bobbi Kristina skušala storiti samomor, je vzela prevelik odmerek mamil ali je šlo le za splet nesrečnih naključij, za zdaj še ni znano, je pa jasno, da se je dekle le s težavo spoprijemalo z bližajočo se tretjo obletnico materine smrti.

Houstonovo so našli mrtvo 11. februarja v kadi hotela Beverly Hilton na predvečer grammyjev. Kot vzrok smrti 48-letne pevke so navedli utopitev, ob tem pa so navajali tudi kokain in srčno obolenje, pri njej pa so našli še celo vrsto zdravil na recept in marihuane.

Edina dedinja
Njena hčerka, edina dedinja 115 milijonov dolarjev vrednega imperija, si od izgube ljubljene mame nikdar ni zares opomogla. Ob njeni smrti je dobila napad anksioznosti, pozneje se je borila z depresijo, uživala mamila, pol leta po mamini smrti pa se je zaročila z Nickom Gordonom, fantom, ki ga je Whitney vzela k sebi, ko mu je bilo 12 let, Bobbi pa ga je klicala "brat".

Par je januarja 2014 naznanil, da sta poročena, a je Brownov odvetnik to včeraj vehementno zanikal. Na medmrežju se sicer precej špekulira, ali je imel pri Bobbijini nesreči prste vmes prav Gordon, ki bi v primeru njene smrti (če bi bila zares poročena) dedoval vse, na dan pa je prišlo, da prav on ni bil zadovoljen s premajhno žepnino, ki jo je Bobbi odmerjala njena teta Patricia, vršilka oporoke Houstonove. Proti Gordonu je tudi vložen nalog o nepribliževanju Patricii Houston.

V zadnjih dneh je Krissy, kot jo kličejo, očitno doživljala krizo, saj je objavljala tvite, kot so "Čisto sama" in "Tako zelo te pogrešam, mami" - podobno, kot je počela Peaches Geldof, hčerka pokojne Paule Yates, pred usodnim odmerkom mamil aprila lani. Tudi Yatesova, ki je mamila začela uživati že z Michaelom Hutchencejem, je umrla zaradi prevelikega odmerka leta 2000, tri leta za njim.

V hiši našli narkotike
Policija je sicer na domu Bobbi Kristine v Atlanti pri drugem iskanju našla narkotike, a še vedno ni znano, ali so imela kakšno vlogo pri nesrečnem dogodku.

Dekle je potopljeno v kadi našel njen prijatelj, Max Lomas, ki jo je izvlekel na suho in poklical reševalce. Gordon naj bi bil v tistem času "drugje v hiši", a je začel Bobbi pozneje oživljati, saj Lomas tega ni znal.

Lomas je bil sicer le dva tedna pred tem aretiran zaradi posedovanja mamil in orožja, a ga policija ne obravnava kot osumljenca, išče pa tretjo osebo, ki jo navajajo kot potencialnega očividca.