Estelle se bo kmalu razveselila bratca ali sestrice. Foto: EPA
Estelle se bo kmalu razveselila bratca ali sestrice. Foto: EPA

Facebooka švedske kraljeve družine.

Novica je švedski dvor razveselila le slabe tri mesece po tem, ko je princesa Madeleine, Victorijina mlajša sestra, rodila drugorojenca. Madeleine in njen mož Christopher O'Neill imata tako leto in pol staro princesko Leonoro in princa Nicolasa, ki se je rodil 15. junija letos.

38-letna prestolonaslednica in 41-letni nekdanji osebni trener Daniel Westling sta se poročila leta 2010, prvega otroka pa sta se razveselila 23. februarja 2012. Prvorojenka Estelle z uradnim nazivom vojvoda Östergötlandska je kot prva vnukinja švedskega kralja Karla Gustava XVI., čeprav je deklica, takoj za mamo v vrsti za švedski prestol, tudi če Victoria tokrat pod srcem nosi fantka.

Švedska princesa Victoria, s polnim imenom Victoria Ingrid Alice Désirée Bernadotte, se je rodila 14. julija 1977. Je najstarejši otrok kralja Carla XVI. Gustafa in kraljice Silvie. 1. januarja 1980 je Victoria postala prestolonaslednica, predtem pa je lahko prestol nasledil le moški potomec. Od takrat pa ni več pomembno, katerega spola je prvi otrok kraljevega para, krono nasledi najstarejši otrok. Victoria ima poleg mlajše sestre Madeleine še mlajšega brata Carla Philipa.