Irski rockerji U2 že več let sodelujejo v različnih družbenih projektih. Foto: EPA
Irski rockerji U2 že več let sodelujejo v različnih družbenih projektih. Foto: EPA

Po pisanju nemške tiskovne agencije DPA jih bodo namenili za podporo zdravstvenim delavcem ter za nakup osebne zaščitne opreme za tiste, ki se proti koronavirusu borijo v prvih vrstah.

Nekaj medicinske opreme, ki jo financira zasedba, je po poročanju irske televizije RTE že prispelo na dublinsko letališče. V kampanji za pridobitev medicinske pomoči, ki sta jo pripeljala podjetje Avolon in letalska družba Lingus, so sodelovale še nekatere druge družbe.

Irski premier Leo Varadkar je po pisanju DPA pohvalil njihova prizadevanja. "Vlada je naročila toliko osebne zaščitne opreme, kot bi v normalnih časih zadostovalo za 13 let. Ne glede na to je pomoč zasebnega sektorja in javnosti dobrodošla," je tvitnil.

Po podatkih irskih zdravstvenih oblasti so v državi do srede zvečer potrdili skoraj 6000 primerov novega koronavirusa, 235 ljudi pa je zaradi covida-19 umrlo.

Bono je marca na Instagramu predstavil novo pesem. Navdihnili so ga Italijani, ki v času pandemije novega koronavirusa prepevajo na balkonih. "Za vse Italijane, Irce. Za vse, ki dan sv. Patrika preživljate doma, a še vedno pojete. Za zdravnike, medicinske sestre, negovalce, vse na fronti – pojemo za vas," je zapisal ob posnetku.