Kitajska zvezdnico preganja zaradi utaje davkov; igralka mora na družbenem omrežju sicer objaviti tudi javno opravičilo. Foto: EPA
Kitajska zvezdnico preganja zaradi utaje davkov; igralka mora na družbenem omrežju sicer objaviti tudi javno opravičilo. Foto: EPA

Na spregled je ni bilo skoraj leto dni, zdaj pa je pred fotografskimi objektivi znova pozirala na svečani prireditvi v Pekingu. Že na začetku oktobra 2018 je kitajska tiskovna agencija Šinhua poročala, da so Fan Bingbing in njeni zastopniki oblastem skupaj z obrestmi dolžni 111 milijonov evrov.

Igralka, ki je nastopila tudi v filmih, kot sta Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti (X-Men: Days of Future Past) in Ironman 3, velja za eno največjih kitajskih filmskih zvezd, v javnosti pa je ni bilo od julija lani. Zvezdnica je poniknila dober mesec po tem, ko je novinar in televizijski voditelj Cui Jongjuan na kitajskem družbenem omrežju Weibo objavil fotografije dokumentov, ki naj bi dokazovale, da je Bingbing vpletena v davčne utaje znotraj filmske industrije.

Paparaci so jo oktobra 2018 sicer ujeli ob zapuščanju mednarodnega letališča v Pekingu, kjer je želela ostati neopažena, a ji to kljub kapi, temnim očalom in dežniku ni uspelo. Njene fotografije so hitro zakrožile po družbenih omrežjih. S tem so se tudi končala ugibanja o tem, ali so kitajske oblasti 37-letno igralko zaradi utaje davkov poslale v zapor.

Bingbing je molk v preteklosti sicer prekinila tudi z zapisom na kitajskem družbenem omrežju Weibo, kjer je objavila opravičilo, v katerem je zapisala, da ji je zelo žal in da bo dolg poravnala.