Na HBO-ju so v teh dneh začeli predvajati zadnjo sezono ene najbolj priljubljenih serij zadnjih let. Foto: IMDb

HBO se je povezal s proizvajalci kitar Fender in ustvaril serijo posebnih električnih kitar, ki so opremljene s simboli hiš Stark (telecaster), Lannister (jaguar) ali Targaryen (stratocaster).

Kitare so opremljene z najrazličnejšimi posebnostmi, med katerimi lahko najdemo tudi pozlačenost s 24-karatnim zlatom, nekaj pa je tudi ročno ustvarjene inkrustacije.

Fender je pri izdelavi sodeloval z Ronom Thornom in D. B. Weissom ter Davidom Benioffom iz ekipe Igre prestolov. Producent serije Weiss je tudi sam kitarist, ki je ob tej priložnosti razložil, da je "Ron Thorn ustvaril tri čudovite, po Igri prestolov navdahnjene umetniške kose".

Dodal je, da mu to ustvarjanje in pozornost na detajle pomenita ogromno ter da ga kitare spominjajo na kose, ki so jih redno videvali tudi na snemanjih. "Upam, da bo zaradi teh kitar peščica ljudi vsaj tisočino tako srečna, kot sem jaz."

Visoka kakovost in zahtevnost izdelave je pospremljena tudi z visokimi cenami, saj bodo zbiratelji za kitare morali odšteti 25, 30 ali 35 tisoč dolarjev. Vsaka kitara je opremljena tudi s kovčkom, ki je v skladu z umetnino na samem inštrumentu.