Število fitnesklubov, ki so odprti ves dan, se je v zadnjih petih letih z nekaj sto povzpelo na več kot 2.000. Foto: EPA
Število fitnesklubov, ki so odprti ves dan, se je v zadnjih petih letih z nekaj sto povzpelo na več kot 2.000. Foto: EPA

Strokovnjaki ugotavljajo, da je vedno več centrov za telesno vadbo odprtih 24 ur na dan, kar je posledica napredkov v tehnologiji za nadzor in varnost, vedno bolj spremenljivih delovnikov in generacije večopravilnih potrošnikov, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

"Veliko ljudi ima neobičajne delovnike in zato radi zaidejo v fitnescentre, ki so odprti ves dan," je povedal Carl Liebert, predsednik uprave mednarodne verige fitnescentrov 24 Hour Fitness, ki so večinoma odprti 24 ur na dan. Liebert je povedal, da se je število strank, ki prihajajo na vadbo med polnočjo in 5. uro zjutraj, v zadnjem času povečalo za od pet do 15 odstotkov, odvisno od lokacije. Po Liebertovih besedah so običajni nočni obiskovalci njegovih klubov ljudje, ki prihajajo na vadbo, da bi se izognili stresu, tisti, ki trpijo za nespečnostjo, in strastni telovadci, ki v telovadnico raje pridejo, ko je manj gneče.

Število fitnesklubov, ki so odprti ves dan, se je v zadnjih petih letih z nekaj sto povzpelo na več kot 2.000, je sporočilo Mednarodno združenje za zdravje in šport (IHRSA). Vse to omogoča tudi napredek v tehnologiji za nadzor in varnost, saj mnogo fitnesklubov ponoči deluje brez zaposlenih - ti so opremljeni z varnostnimi kamerami na več mestih, člani klubov pa vanje lahko vstopijo s članskimi karticami.