Širokova, nekdanja voditeljica Dnevnika, je v klepetu zaupala, da navija za nogometno moštvo Roma. Foto: MMC RTV SLO
Širokova, nekdanja voditeljica Dnevnika, je v klepetu zaupala, da navija za nogometno moštvo Roma. Foto: MMC RTV SLO

Dopisnica RTV Slovenija iz Rima je v MMC-jevi spletni klepetalnici dejala, da se Berlusconi med svojim petletnim mandatom ni izkazal, zato je še toliko bolj nenavadno, da mu še vedno zaupa tako velik odsotek ljudi.

Celoten klepet si preberite tukaj.
Veltronijeva mati slovenske gore list
O njegovem najresnejšem tekmecu na predčasnih parlamentarnih volitvah, ki bodo v nedeljo in ponedeljek - dva dni zato, da lahko na volišča pride čim več ljudi, Walterju Veltroniju, pa je Širokova zapisala: "Bil je član Komunistične partije Italije, po padcu berlinskega zidu je bil med glavnimi zagovorniki njenega preoblikovanja v Stranko demokratične levice, bil je pa tudi tesen Prodijev zaveznik. Veltronijeva mama je bila sicer Slovenka, njegov ded je bil rojen v Ljubljani in je služboval kot diplomat Kraljevine Jugoslavije." O njegovih slovenskih koreninah se v Italiji sploh ne govori.

Med levico in desnico ni veliko razlike
Na vprašanje, ali bi to, ali bo zmagala levica ali desnica, kaj vplivalo na odnose s Slovenijo, je Mojca Širok odgovorila, da tekoči odnosi med državama potekajo predvsem v Bruslju. "Kar pa se tiče odprtih vprašanj med državama - obdobja fašizma, fojb, optantskega premoženja in odpeljanih umetnin - pa imata v Italiji levica in desnica skoraj povsem enako mnenje. Razlika je le v tem, da ga na desnici povejo na glas, na levici pa po ovinkih. Povedati pa je treba, da je bila levica tradicionalno bolj naklonjeno slovenski manjšini."

Širokova je odgovarjala tudi na nepolitčna vprašanja, o življenju v Rimu, svojem najljubšem nogometnem moštvu, pregovornem italijanskem neznanju tujih jezikov in še čem.

A. P.