Berlusconi obtožbe zavrača, preiskavo proti njemu pa označuje za škandalozno. Foto: EPA
Berlusconi obtožbe zavrača, preiskavo proti njemu pa označuje za škandalozno. Foto: EPA
Ruby
Berlusconi ni nikoli skrival, da ima rad lepe ženske. Foto: EPA

V preiskavi zaradi zlorabe oblasti in pomoči pri prostituciji proti italijanskemu premierju se je zdaj pojavila še ena mladoletna prostitutka. Na razvratnih zabavah v premierjevi vili v Milanu naj bi namreč sodelovala tudi danes 19-letna Brazilka Iris Berardi, ki naj bi pred dvema letoma – ko je štela 17 pomladi - prenočila pri Berlusconiju.

Berardijeva naj bi se udeležila zabave v Porto Rotondu na Sardiniji 21. novembra 2009, nekaj dni pred njenim 18. rojstnim dnem, in zabave blizu Milana decembra istega leta.

Ruby naj bi za molk zahtevala 4,5 milijona evrov
Italijanski časnik La Repubblica se pri svojih trditvah sklicuje na zapise milanskega tožilstva, ki vodi preiskavo proti Berlusconiju, ker naj bi 74-letni premier plačal za spolni odnos s tedaj 17-letno maroško plesalko Ruby. V Italiji obiskovanje prostitutk sicer ni kaznivo dejanje, je pa kaznivo občevanje s prostitutkami, mlajšimi od 18 let.

Tožilci naj bi s pomočjo zapisov iz prisluhov in iz zaseženih zapiskov neke ženske v Genovi odkrili, da naj bi Ruby za molk o tem, kaj se je dogajalo v Berlusconijevi vili, zahtevala 4,5 milijona evrov.

Mamilo v kleti stanovanja, ki ga je plačeval premier
Berlusconi se je – tako La Repubblica - zapletel v preiskavo o prekupčevanju z mamili. Eno izmed deklet, ki so obiskovala Berlusconijeve vile, je bilo v intimnem odnosu z nekim prekupčevalcem mamil, pri katerem so avgusta našli dvanajst kilogramov kokaina. Mamilo so odkrili v kleti stanovanja, v katerem je živelo to dekle, zanj pa je najemnino plačeval Berlusconi.

Berlusconi naj bi v svojih stanovanjih v Milanu podpiral več manekenk in prostitutk, ki so za svoje "usluge" prejemale tako denar kot drag nakit.

Državno tožilstvo je v sredo poslanski zbornici poslalo prvi sveženj 227 strani obsežnega dosjeja proti Berlusconiju in zaprosilo za dovoljenje, da preiščejo pisarno Berlusconijevega računovodje Giuseppeja Spinellija, ki naj bi skrbel, da so vsa dekleta, ki so krajšala noči italijanskemu premierju, dobila zasluženo plačilo.

Obtožbe ga ne prizadenejo
"V življenju se mi je zgodilo že veliko zapletenih stvari in še vedno se je vse kar dobro izšlo," vse obtožbe (za zdaj) ne vznemirjajo preveč Berlusconija. Opozicija pa meni, da mora po vseh obtožbah na svoj račun odstopiti sam ali pa da bi ga morali k temu prisiliti njegovi konservativni zavezniki.

Eden največjih Berlusconijevih zaveznikov, zunanji minister Franco Frattini, je zavrnil pozive k zamenjavi Berlusconija, češ da njegova stranka nima prostih rok za menjavo vodstva brez splošnih volitev.