Pogrešano Avstralko iščejo tudi preko Facebooka. Foto: MMC RTV SLO
Pogrešano Avstralko iščejo tudi preko Facebooka. Foto: MMC RTV SLO
Britt Lapthorne
Avstralka je obiskala tudi Bled in Ljubljano. Foto: MMC RTV SLO

Avstralko Britt Lapthorne iz Melbourna so nazadnje videli 18. septembra v Dubrovniku, kamor je 17. septembra pripotovala iz Makedonije. Policija je poročala, da je Avstralka najela apartma pri 61-letnem domačinu, nato pa je odšla na ogled mesta, od koder se ni več vrnila. Nazadnje naj bi jo videli v dubrovniškem klubu Fuego.

V apartmaju je pustila vse svoje stvari, tudi dokumente, s seboj je odnesla le nekaj denarja in fotoaparat. Lastnik apartmaja je izginotje Avstralke policiji prijavil 19. septembra zvečer. Policija je takoj sprožila iskalno akcijo, preiskali so že ožjo in širšo okolico Dubrovnika, pomorska policija pa je prečesala morski pas v okolici Dubrovnika. Hrvaška policija se je že povezala tudi s konzularnim predstavništvom Avstralije, ki bo pomagalo pri iskanju pogrešane.

Pogrešano iščejo preko Facebooka
Prijateljica pogrešanega dekleta Tara Reynolds je na spletni skupnosti Facebook oblikovala stran, kjer poziva vse, ki bi kar koli vedeli o pogrešani Avstralki, naj to sporoči njej ali Brittinim staršem. "Oblikovala sem skupino, saj je mogoče prav vse in upanje vedno ostaja. Morda kdo, ki je potoval po Hrvaški in Makedoniji, ve kaj o Britt, kar nam bo v veliko pomoč," je zapisala prijateljica Tara. Britanka Tara, ki je Britt spoznala na Hrvaškem, je zapisala tudi, da je Britt poznala le nekaj tednov, a da so bili to najboljši tedni njenega življenja.

Tudi starši pogrešane Avstralke so dejali, da so zaskrbljeni za hčer. "Vse, kar lahko za zdaj naredimo, je, da prosimo vse, ki bi kar koli vedeli o naši hčeri, da to sporočijo odgovornim oblastem. Na zunanjem ministrstvu so mi svetovali, naj iz izginotja ne delamo senzacije," je povedal oče pogrešane Dale Lapthorne.

Avstralka obiskala tudi Slovenijo
Pogrešana Britt je med svojim potovanjem obiskala tudi Slovenijo, kar pričajo tudi fotografije, objavljene na Facebooku. Slikala se je namreč v Ljubljani in na Bledu.

B. T.