Podjetje Continental ima sedež v Hannovru. Foto: EPA
Podjetje Continental ima sedež v Hannovru. Foto: EPA

Podjetje, ki ima sedež v Hannovru, je tretji največji dobavitelj avtomobilske industrije na svetu. Prizadela ga je tudi preusmeritev povpraševanja porabnikov v električna vozila.

Continental, ki izdeluje pnevmatike in druge avtomobilske dele, je sporočil, da bo 1750 delovnih mest ukinjenih na področju raziskav in razvoja, ukinitev preostalih 5400 delovnih mest pa je bila že prej napovedana kot del programa za zmanjševanje stroškov.

Predstavnik podjetja Philipp von Hirschheydt je dejal, da bo ta poteza podjetju omogočila, da "svoje vire še bolj usmeri v prihodnje tehnologije". "Zavedamo se vpliva na zaposlene in storili bomo vse, kar je v naši moči, da najdemo dobre, prilagojene rešitve zanje," je dodal.

Continental je tako še eno v vrsti nemških podjetij, ki so napovedala zmanjšanje števila delovnih mest, saj se izvozno usmerjena industrija v državi spopada z upočasnjevanjem svetovne gospodarske rasti in visoko inflacijo, poroča Deutsche Welle.

"Dramatično slabe razmere"

V zadnjih mesecih so na tisoče delovnih mest zaprli tudi velikani, kot sta Bosch in Miele.

Nemška vlada naj bi prihodnji teden znižala napoved gospodarske rasti na samo 0,2 odstotka. "Tako ne moremo nadaljevati," je v sredo dejal nemški podkancler in minister za gospodarstvo Robert Habeck ter dodal, da so gospodarske razmere "dramatično slabe". "Več moramo vlagati v državo in s tem ohraniti gospodarsko rast," je dodal.