V Gazi nasilje spet narašča. Foto: EPA
V Gazi nasilje spet narašča. Foto: EPA

Zatem je zjutraj z območja že poletelo pet raket proti mestu Eiliat na jugu Izraela, ena pa je preletela mesto in zadela celo jordansko mesto Akaba. V tej eksploziji je umrl en Jordanec.

Na območju tako očitno nasilje znova narašča. V noči na soboto so izraelska letala izvedla letalski napad na pokrajino Gazo, ki jo nadzoruje Hamas, in ubile enega izmed voditeljev tega gibanja. Hamas je zatem napovedal maščevanje.

Pet raket proti Izraelu
Izraelski napad se je zgodil tudi v noči na nedeljo, podobno pa naj bi bilo tudi danes. Po navedbah Hamasa naj bi bila današnja nočna eksplozija izraelski napad z raketo, je poročala televizija Al Džazira. Predstavnik Hamasa, na katerega naj bi bil izveden napad, naj bi sicer ostal nepoškodovan.
Iz Gaze ali Sinaja?
Dopoldne je proti jugu Izraela iz Gaze poletelo pet palestinskih raket, in sicer proti turističnemu mestu Eiliat. Kot je sporočila Jordanija, je ena izmed njih priletela tudi na bližnje jordansko mesto Akaba. Pri tem naj bi bili štirje ljudje ranjeni, medtem ko v Eiliatu ni bilo žrtev. Izraelci trdijo, da so rakete priletele iz Egipta, kar pa egipčanske oblasti odločno zanikajo. Izrael že dlje časa opozarja zahodno sosedo pred okrepljeno dejavnostjo islamskih skrajnežev na Sinajskem polotoku.