Trump pripravlja veliko zabavo v letovišču Mar-a-Lago, kjer sta se z Melanio tudi poročila. Foto: Reuters
Trump pripravlja veliko zabavo v letovišču Mar-a-Lago, kjer sta se z Melanio tudi poročila. Foto: Reuters

"Najpomembneje je, da verjamemo vase, v naše sposobnosti in našo deželo. Delamo uspešno in veliko dosežemo," je poudaril ruski predsednik. Posebne želje je poslal tistim, ki služijo in delajo daleč od doma. Ob tem je v nagovoru, ki so ga v nekaterih delih Rusije že predvajali, drugje pa ga še bodo, tudi dejal, da je bilo leto, ki se izteka, težko, "vendar pa so nas težave, na katere smo naleteli, poenotili."

Moskva je v tem letu potrdil svoj položaj pomembnega akterja mednarodnih odnosov. Med drugim je okrepila vojaško navzočnost v Siriji, skupaj s Turčijo pa je sodelovala tudi pri oblikovanju dogovora o ustavitvi ognja, ki so ga sirski uporniki in režim sklenili v četrtek. Sporazum, ki je začel veljati v petek opolnoči, strani za zdaj spoštujejo.

Trump zaželel vse dobro vsem, tudi sovražnikom
Svoje novoletno voščilo je izrekel tudi novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump. "Srečno novo leto vsem, tudi mojim številnim sovražnikom in tistim, ki so se borili proti meni in bili tako prepričljivo poraženi, da zdaj ne vedo, kaj bi. Z ljubeznijo," je na Twitterju zapisal Trump, ki bo v novo leto v družbi žene Melanie, drugih družinskih članov in približno 800 gostov vstopil v Mar-a-Lagu.