Iz Trumpove kampanje Guardianu grozijo s
Iz Trumpove kampanje Guardianu grozijo s "pravnimi postopki". Foto: Reuters

Amy Dorris pravi, da se je s svojim takratnim fantom Jasonom Binnom udeležila ogleda teniškega turnirja OP ZDA leta 1997, ko je bila stara 24 let. Bila sta Trumpova gosta v njegovi VIP-loži. Trump naj bi jo pred toaletami lože potegnil k sebi, ji potisnil jezik v usta in jo začel grabiti po vsem telesu.

"Porinil mi je svoj jezik v usta, jaz pa sem ga porivala stran. Takrat me je prijel še močneje in se me dotikal z rokami po zadnjici, prsih, hrbtu, povsod," je dejala za britanski časnik Guardian.

Guardian je ob tem objavil tudi fotografije omenjenega dne na teniškem turnirju, ki jih je posredovala Amy Dorris skupaj z vstopnico, ki jo je ohranila.

Grožnje Guardianu

Pravna svetovalka Trumpove kampanje je proti Guardianu, ki je v četrtek objavil pogovor z Amy Dorris, zagrozila tudi s pravnim ukrepanjem.

"Navedbe so popolnoma lažne. Razmislili bomo o vseh razpoložljivih pravnih sredstvih proti Guardianu za to obrekljivo objavo nepotrjene zgodbe," je v odzivu sporočila Jenna Ellis.

Trump se spoprijema s številnimi podobnimi obtožbami, ki jih vse zanika. Leta 2016 je bil pred volitvami objavljen posnetek oddaje Access Hollywood iz leta 2005, na katerem se Trump hvali, da lahko kot slavna in bogata oseba počne z ženskami, kar mu pade na pamet. Hvalil se je, da lahko ženske poljublja in grabi za spolovila. Trump je objavljeno priznal, a je dodal, da se je le bahal.

Amy Dorris je za Guardian povedala, da je razmišljala o izpovedi že leta 2016, vendar tega ni storila iz strahu za svojo družino. "Zdaj sta moji dvojčici stari 13 let, in želim jima dati vedeti, da ne smeta pustiti nikomur, da z njima počne, kar si želi," je dejala.

Trumpovi odvetniki pravijo, da Amy Dorris ni o dogodku, o katerem govori, nikoli obvestila organov pregona ali se pritožila samemu Trumpu. Da je s svojo zgodbo prišla v javnost skoraj tik pred volitvami, ki bodo v začetku novembra, po njihovih besedah pomeni, da so obtožbe morda politično motivirane.

V času dogodka, ki ga navaja Amy Dorris, je bil Trump star 51 let, poročen pa je bil z drugo ženo Marlo Maples.