Prizor v Hendersonvillu v Tennesseeju. Foto: Reuters
Prizor v Hendersonvillu v Tennesseeju. Foto: Reuters

Neurja so najbolj prizadela zvezno državo Tennessee, kjer je več deset tisoč ljudi ostalo brez električne energije, nekaterim so tornadi porušili tudi domove, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V uradu za krizne razmere v glavnem mestu Tennesseeja Nashville so na družbenem omrežju X objavili, da so zaradi neurij v predmestju Nashvilla umrli trije ljudje.

Po navedbah okrožnih oblasti v Montgomeryju so tornadi tri smrtne žrtve zahtevali tudi v mestu Clarksville, približno 65 kilometrov severozahodno od Nashvilla, navaja AFP.

Župan Clarksvilla Joe Pitts je zaradi izrednih razmer razglasil policijsko uro. "Mislim, da je dvodnevna policijska ura nujna za zagotovitev varnosti in zaščito zdravja ljudi," je v sporočilu za javnost zapisal Pitts.

Po podatkih spletne strani za nadziranje izpadov električne energije poweroutage.us je v soboto brez elektrike ostalo 86.000 ljudi. Na fotografijah, ki so jih objavili tamkajšnji mediji, pa je mogoče videti domove, drevesa in osebna vozila, ki jih je prevračal ali odnesel veter.

V ZDA zaradi divjanja tornadov umrlo šest ljudi