Šarićevo lastnino so zasegli v več njegovih hišah, tudi v tisti na Tatarskem brdu v Novem Sadu. Foto: MMC RTV SLO
Šarićevo lastnino so zasegli v več njegovih hišah, tudi v tisti na Tatarskem brdu v Novem Sadu. Foto: MMC RTV SLO
Dražba Šarićevih premičnin

Dražba je potekala v Beogradu na sedežu Direkcije za upravljanje z zaseženo lastnino, pridobljeno z organiziranim kriminalom.

Direktor omenjene direkcije Jugoslav Stojiljković je za Blic dejal, da so za odkup ponudili 250 predmetov, med njimi tudi razkošno sedežno garnituro, tehnične pripomočke, belo tehniko, opremo za fitnes ter kuhinjske in pisalne mize. Predmete so zasegli v nepremičninah Darka Šarića, ki je osumljen trgovine s kokainom, že nekaj časa pa je na begu. Tako so zaslužili od sedem do osem milijonov dinarjev (od 68.000 do 78.000 evrov).

Po besedah Marte Razboršek, dopisnice RTV Slovenija iz Beograda, je bila izklicna cena nepremičnin 45.000 evrov. Najcenejši kos je bilo ogledalo, najdražja pa oprema za fitnes, izklicna cena vseh predmetov pa je bila zelo ugodna, od 20 do 40 odstotkov tržne vrednosti.

Šarić je slovenski javnosti postal znan, potem ko so slovenski policisti v okviru kriminalistične akcije Balkanski bojevnik konec maja opravili več kot 30 hišnih preiskav ter zaradi nedovoljenega prometa s prepovedanimi drogami in posedovanja orožja pridržali 14 ljudi. Med pridržanimi je tudi Ljubljančan Dragan Tošić, osumljen, da naj bi vodil slovenski del narkokartela Darka Šarića.

Na ogled prišlo več kot 400 ljudi
Po Stojiljkovićevih besedah je bilo zanimanje državljanov za Šarićeve stvari zelo veliko, saj je na dražbi sodelovalo več kot 400 ljudi. "Med dražbo so se cene zvišale za od tri- do štirikrat v primerjavi z začetno ceno - na primer televizija, za katero je bila osnovna cena 40.000 dinarjev (387 evrov), je bila na dražbi prodana za 240.000 dinarjev (2.320 evrov)." Verjetno bodo čez deset dni priredili novo dražbo za stvari, ki jim jih danes ni uspelo prodati.

Ministrica za pravosodje Snežana Malović je zagotovila, da bodo vsi kupci ostali anonimni. Na dražbi imajo možnost sodelovati vsi zainteresirani državljani.

Dražba Šarićevih premičnin