Šarić naj bi pobegnil v Južnoafriško republiko. Foto: MMC RTV SLO
Šarić naj bi pobegnil v Južnoafriško republiko. Foto: MMC RTV SLO

Potni list naj bi mu priskrbela Slovenka Sandra Udrih, ki naj bi bila v narkokartelu Šarića zadolžena za ponarejanje dokumentov, pišejo srbske Večernje novosti. Trditev časnika predstavnik policije Drago Menegalija za STA ni niti zanikal niti potrdil.

Udrihova naj bi bila v akciji Balkanski bojevnik tudi priprta. Ob preiskavi njenega stanovanja v Ljubljani so odkrili fotografije skoraj vseh članov narkokartela, ki so bile namenjene za izdelavo ponarejenih potnih listov in osebnih izkaznic, poročajo Večernje novosti.

Aretiran tudi oče Udrihove
Večernje novosti še poročajo, da je bil Sandrin oče Stanislav Udrih aretiran januarja 2009 v Italiji. V stanovanju, ki ga je uporabljal, je italijanska policija odkrila 214 kilogramov kokaina, pri njem pa so našli tudi ponarejen potni list na ime Jan Prošek.

Šarič, ki ima srbsko državljanstvo, naj bi imel tudi slovaške dokumente, do katerih naj bi prišel s "fiktivno poroko" s Slovakinjo. Pozneje se je izkazalo, da je tudi takrat predložil ponarejene dokumente.

Balkanski bojevnik pridržal 14 ljudi
Policisti so v okviru kriminalistične akcije Balkanski bojevnik 25. maja na območjih policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Koper opravili več kot 30 hišnih preiskav ter zaradi nedovoljenega prometa s prepovedanimi drogami in posedovanja orožja pridržali 14 ljudi. Med pridržanimi je tudi Ljubljančan Dragan Tošić, osumljen, da naj bi vodil slovenski del narkokartela Darka Šarića.