Gre za plačila, ki sta jih Foued Mohamed-Agad in njegova žena izvršila v letih 2014 in 2015. Mohamed-Agad je bil eden od samomorilskih napadalcev, ki so izvedli napad v dvorani Bataclan.

Mohamed-Agad je konec leta 2013 odpotoval v Sirijo, kjer se je pridružil džihadistični skupini Islamska država. V Evropo se je vrnil jeseni 2015.

Primer preiskuje protiteroristično tožilstvo. Po navedbah policijskega vira so pet ljudi pridržali v Strasbourgu in njegovi okolici, med njimi sta mati in teta Mohamed-Agada. Šestega človeka so pridržali v departmaju Gironde na jugozahodu Francije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mohamed-Agad je po odhodu v Sirijo ohranil redne stike z materjo in družino. Konec avgusta 2015 je sporočil, da bo umrl kot mučenik in prekinil stike. V pogovorih z materjo je nakazal, da se bo v Francijo vrnil samo zato, da bo izvedel napad, je pokazala preiskava terorističnih napadov 13. novembra 2015.

Tistega dne je bilo v napadih na različnih lokacijah v Parizu ubitih 130 ljudi, od tega 90 v koncertni dvorani Bataclan. Tam so bili ubiti tudi trije napadalci.