Ne glede na to so bili tudi danes odpovedani nekateri poleti te letalske družbe, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Lufthansino letališko osebje, skupaj približno 7000 zaposlenih, je zaradi nesoglasij glede plač v sredo opustilo delo na petih nemških letališčih – Frankfurt, München, Hamburg, Düsseldorf in Berlin, je povedal Marvin Reschinsky iz Verdija.

Posledice stavke je čutiti še danes. Lufthansa naj bi bila namreč prisiljena odpovedati okoli 30 odhodov letal z letališč v Münchnu in Frankfurtu. Letala naj bi povsem po urniku znova letela v petek.

Lufthansina letala letijo tudi na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Letalo iz Frankfurta bo danes na Brnik namesto ob 10.05 prispelo ob 11.20, nazaj pa namesto ob 10.40 odletelo ob 11.50. Iz Münchna ostaja prihod na Brnik določen ob 12.25 in odhod z Brnika ob 13.05.

Verdi za letališko osebje pri Lufthansi zahteva 12,5-odstotno zvišanje plač oziroma vsaj 500 evrov več na mesec v 12-mesečnem obdobju ter enkratno izplačilo 3000 evrov kot nadomestilo za visoko inflacijo.

Vodstvo letalskega prevoznika je medtem tem zaposlenim ponudilo 13-odstotno zvišanje in inflacijski dodatek v treh letih.

Naslednji krog pogajanj je napovedan za ponedeljek.