Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dva samomorilska napadalca na motorjih sta preoblečena v lokalna voznika taksijev na motorjih sprožila eksplozivno napravo blizu vhoda v parlament, medtem ko je tretji napadalec ciljal kontrolno točko blizu osrednje policijske postaje.

Policija je na domu četrtega domnevnega samomorilskega napadalca, ki je bil ustreljen in ranjen, odkrila še eno improvizirano eksplozivno napravo, ki pa jo je uspešno onesposobila. Prav tako so na sledi drugim pripadnikom skupine, je dodal tiskovni predstavnik policije Fred Enanga.

Odgovornosti za napad uradno ni prevzel še nihče. "Kaže, da gre za lokalno teroristično skupino, povezano z ADF-jem," je povedal Enanga.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Napad tudi na pogrebu

Oboroženo skupino, ki deluje v Demokratični republiki Kongo, ZDA povezujejo z Islamsko državo (IS) in ji pripisujejo odgovornost za niz nedavnih napadov v Ugandi.

Napadi sledijo oktobrski eksploziji avtobusa v bližini Kampale, v kateri je bilo ranjenih več ljudi, in bombnemu napadu v obcestni restavraciji v prestolnici, v katerem je umrla ena ženska. Policija je oktobra sporočila, da sta bili ti eksploziji povezani in ju je izvedel ADF.

Uganda je skupino obtožila tudi za avgustovski neuspeli bombni napad na pogrebu vojaškega poveljnika, ki je vodil veliko ofenzivo proti pripadnikom skrajne somalijske islamistične skupine Al Šabab.