Volilna mrzlica v ZDA je na vrhuncu. Foto: Reuters
Volilna mrzlica v ZDA je na vrhuncu. Foto: Reuters

Moderator Chris Wallace s televizije Fox News je v napovedanih tematskih sklopih zajel večino aktualnih tem iz kampanje: dosežke obeh kandidatov, vrhovno sodišče, pandemijo, gospodarstvo, rasna vprašanja in nasilje na ulicah ameriških mest ter integriteto volitev. Za vsako od šestih tem bo na voljo 15 minut, najprej bosta imela kandidata po dve minuti za odgovor, potem sledi soočenje.

Soočenje v živo na MMC

MMC bo vsa soočenja ameriških predsedniških kandidatov spremljal v živo. Pridružite se naši ekipi nocoj ob 3.00. Soočenje bo trajalo do 4.30 po našem času.

Tokrat naj ne bi bil govor o Trumpovi dohodnini potem, ko je New York Times v ponedeljek razkril, da je Trump v letih 2016 in 2017, ko se je potegoval za predsedniški položaj in nato že bil predsednik, v zvezno davčno blagajno vplačal po 750 dolarjev dohodnine.

Nocojšnje soočenje je bilo vsebinsko pripravljeno še pred razkritjem finančnega stanja in davčnih poročil predsednika Trumpa. Zato bo to verjetno tema naslednjega soočenja, 15. oktobra v Miamiju.

Joe Biden in Donald Trump. Foto: Reuters
Joe Biden in Donald Trump. Foto: Reuters
Sorodna novica Ameriška predsedniška kampanja se bliža vrhuncu, v torek prvo od soočenj

Oči uprte v Bidna

Če so se Američani v slabih štirih letih navadili na Trumpov nepredvidljivi način in igro brez pravil, bodo oči tokrat uprte v Joeja Bidna. Se bo ubranil nizkih udarcev nasprotnika?

Trump v teh dneh 77-letnega nekdanjega podpredsednika ZDA poziva, naj opravi testiranje na poživila. Njegov tabor namreč nič kaj subtilno namiguje, da Bidnu, ki že med demokratskimi soočenji ni briljiral, pospešeno peša kognitivno stanje.

Demokrati so pred soočenjem zaskrbljeni, ker lahko slaba Bidnova predstava pripelje do preobrata – trenutno namreč demokrat v anketah dokaj prepričljivo vodi, čeprav nekega navdušenja nad njim ni zaznati. Zaskrbljeni pa so tudi republikanci, ker se Trump na soočenja ne pripravlja.

Zadnje soočenje bo 22. oktobra v Nashvillu.

Pred prvim soočenjem Trump – Biden