Med tarčami več napadov je bila agencija Equitalia, ki je v Italiji pristojna za pobiranje davkov. Foto: EPA
Med tarčami več napadov je bila agencija Equitalia, ki je v Italiji pristojna za pobiranje davkov. Foto: EPA

V izjavi za javnost je policije iz Perugie sporočila, da so po vsej Italiji izvedli več kot 40 preiskav. Več podrobnosti bo policija razkrila na novinarski konferenci.

Napadi, med njimi streljanje na direktorja jedrske agencije prejšnji mesec in pošiljanje pisemskih bomb uradom za pobiranje davkov, so med Italijani vzbudili bojazen, da se bo država vrnila v krizne čase v 70. letih prejšnjega stoletja, ko so bili priča političnemu nasilju radikalnih anarhističnih skupin.

Decembra lani je direktor Deutsche Bank Josef Ackermann prejel pisemsko bombo, ki pa so jo v poštni službi banke pravočasno odkrili. Odgovornost za poslano pošiljko je prevzela skrajna levičarska italijanska organizacija Federazzione Anarchica Informale (FAI).

Maja je italijanska ministrica za notranje zadeve Anna Maria Cancellieri pojasnila, da je grožnja anarhističnih skupin resna, zato je napovedala, da bodo okrepili zaščito menedžerjev podjetij in politikov ter za varovanje najbolj ogroženih tarč morebiti angažirali tudi vojsko.