Med žrtvami naj bi bila tudi dva otroka v eni izmed hiš. Foto: Reuters
Med žrtvami naj bi bila tudi dva otroka v eni izmed hiš. Foto: Reuters

Nesreča se je zgodila v petek okoli poldneva po krajevnem času ob pristajanju na letališču Tweed New Haven, okoli 130 kilometrov severovzhodno od New Yorka, v slabem vremenu. Letalo naj bi po besedah predstavnice letališča zgrešilo pristajalno stezo in letelo naprej.

Letalo, ki je poletelo z bližnjega letališča Teterboro v New Jerseyju, je treščilo v dve hiši. V eni izmed njiju sta bila med nesrečo otroka, stara leto dni in 13 let, ki naj bi bila najverjetneje med žrtvami. Materi se je uspelo rešiti iz hiše. Hiši, izmed katerih je bila druga nenaseljena, je ob trku letala zajel ogenj.

"Popolno razdejanje"
Kot je sporočil predstavnik lokalnih gasilcev, so v ostankih letala našli dve trupli, še dve pa v eni izmed hiš. Župan kraja East Haven, kjer je letalo treščilo v hiši, je za ameriško televizijo NBC kraj nesreče opisal kot "popolno razdejanje".

Letalo vrste turbo commander 690B na propelerski pogon lahko pelje od sedem do deset potnikov ter posadko. Med nesrečo naj bi bile po podatkih pristojne uprave za varnost prometa na letalu dve ali tri osebe. Ameriški mediji poročajo, da je letalo pilotiral eden izmed nekdanjih vodilnih mož Microsofta, 54-letni Bill Henningsgaard, na letalu pa je bil tudi njegov 17-letni sin Maxwell. Oblasti sicer njune identitete še niso želele potrditi.