Posledice napada v Harkovu. Foto: Reuters
Posledice napada v Harkovu. Foto: Reuters

V središču glavnega mesta je zjutraj odjeknilo več eksplozij. V napadih so bili poškodovani stanovanjski bloki, je sporočil župan Vitalij Kličko. V enem stanovanju so odkrili raketo, ki ni eksplodirala. Celotno hišo so evakuirali.

Skupno je bilo v Kijevu ranjenih 20 ljudi, 13 so jih prepeljali v bolnišnice, je še sporočil Kličko. V okolici glavnega mesta so bili ranjeni še štirje ljudje.

Ruske sile so ponoči napadle tudi Harkov, pri čemer so zadele večnadstropno stanovanjsko hišo. Reševalci so zjutraj med ruševinami še iskali morebitne preživele. So pa oblasti že potrdile najmanj štiri smrti in skoraj 51 ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Še o eni smrti in ranjenem poročajo iz vasi na območju Dnipropetrovska, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Ukrajinska vojska je sporočila, da jim je ponoči uspelo prestreči 21 od 41 raket, ki jih je izstrelila Rusija.

"Rusija mora plačati za trpljenje in bolečino, ki ju je povzročila Ukrajini," se je danes na napade odzval ukrajinski premier Denis Šmigal.

Iz ruskega obrambnega ministrstva pa so sporočili le, da so izvedli več natančnih napadov na objekte za proizvodnjo orožja v Ukrajini. Ob tem je tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov zanikal, da so napadli civilno infrastrukturo.

Medtem je poveljstvo poljskih oboroženih sil sporočilo, da so zaradi obsežnih napadov v Ukrajini nad Poljsko vzletela bojna letala poljskih in zavezniških sil. To se je v preteklosti že zgodilo med obsežnimi zračnimi napadi na Ukrajino, zadnjih nekaj tednov pa o tem tudi poročajo, piše DPA.

V Ukrajini sta bila v nočnem ruskem napadu na Harkov ubita dva človeka