Dolinar naj ne bi vedel za sinovo prošnjo za stanovanje. Foto: ORF
Dolinar naj ne bi vedel za sinovo prošnjo za stanovanje. Foto: ORF

Podžupan Celovca Alois Dolinar iz stranke Ekipa Koroška je ponudil odstop s položaja, je v torek sporočil vodja stranke Gerhard Köfer.

Dolinar, ki je bil pristojen tudi za občinska stanovanja, je v torek pojasnil, da o dodelitvi stanovanja njegovemu sinu ni vedel ničesar. Pobudo za to je po njegovih besedah dal nekdanji zaposleni v njegovem uradu, ki je njegovega sina dobro poznal in mu je želel pomagati iz izredne situacije po ločitvi. Da je med tistimi, ki so jim dodelili občinsko stanovanje tudi njegov sin, je izvedel šele po glasovanju, na katerem ne omenjajo imen, je pojasnil po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Dolinar je ob tem poudaril, da prevzema polno odgovornost in se iskreno opravičuje, ker ni pravočasno opazil vloge za dodelitev stanovanja sinu.

Povedal je še, da je njegov sin izpolnjeval vse kriterije za dodelitev stanovanja in da se je po nekaj mesecih izselil, saj je bila njegova prošnja mišljena le kot začasna rešitev. Takratni odgovorni uslužbenec zaradi kršitev zaupanja ni več zaposlen na položaju, še pravi Dolinar.

Priznal je še, da bi se moral vzdržati glasovanja o tem. To je po poročanju avstrijske radiotelevizije ORF poudaril tudi vodja stranke Gerhard Köfer. Za agencijo APA je dejal še, da Dolinarjev pristop ne ustreza vrednotam njegove stranke.

Dan zamenjave Dolinarja, ki je svoj odstop načrtoval še pred afero, ni znan, saj v stranki Ekipa Koroška še iščejo njegovo zamenjavo, je poročal regionalni časopis Kleine Zeitung.