Svet
Sergej Lavrov
Kremelj je na pogovore poklical britanskega veleposlanika v državi. Foto: Reuters
Sergej Skripal
66-letnega Skripala in njegovo 33-letno hčerko Julijo so 4. marca nezavestna našli na klopi v parku v Salisburyju na jugu Anglije. Foto: Reuters
VIDEO
ZDA, EU in Nato na britan...
VIDEO
Zastrupitev agenta Skripa...
VIDEO
Primer Skripal: Britanske...
VIDEO
Zaostrovanje odnosov med...

Dodaj v

Zastrupitev agenta Skripala: ZDA in Nemčija v stikih z Veliko Britanijo

Smrt še enega ruskega oporečnika v Veliki Britaniji
13. marec 2018 ob 12:01,
zadnji poseg: 13. marec 2018 ob 19:47
Moskva/London - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Po zastrupitvi nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala so se po Veliki Britaniji tudi ZDA in Nemčija pridružile kritikam Rusije, britanska policija pa medtem preiskuje novo smrt ruskega oporečnika.

Predsednik ZDA Donald Trump je dejal, da je videti, kot da je zastrupitev agenta v Veliki Britaniji delo Rusije. Trump je napovedal pogovor z britansko premierko Thereso May. "Takoj ko bomo dobili podatke, in če se bomo strinjali z njimi, bomo obsodili Rusijo," je napovedal predsednik ZDA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nemški zunanji minister Sigmar Gabriel je medtem dejal, da bi bila kakršna koli ruska vpletenost v zastrupitev zelo resna zadeva, kar je pozneje poudarila tudi nemška kanclerka Angela Merkel. Gabriel je po pogovorih z britanskim zunanjim ministrom Borisom Johnsonom dejal, da je Nemčija solidarna z Veliko Britanijo in da je Berlin v tesnem stiku z britansko vlado.

"Naj bo jasno, storilce je treba privesti pred roko pravice. Če bo potrjeno, da za tem stoji Rusija, bo to zelo resna zadeva," je dejal Gabriel, Merklova pa je poudarila, da mora "Rusija hitro odgovoriti na upravičena vprašanja britanske vlade".

Lavrov: London noče predati vzorcev
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je medtem zanikal rusko vpletenost v zastrupitev nekdanjega ruskega dvojnega agenta in London obtožil, da noče predati vzorcev živčnega strupa.

"Rusija ni kriva. V skladu s konvencijo o kemičnem orožju je pripravljena sodelovati, če si bo Velika Britanija vzela čas in izpolnila svoje mednarodne obveznosti, ki izhajajo iz tega dokumenta," je na novinarski konferenci v Moskvi dejal Lavrov. Povedal je, da so po uradni poti od Londona že zahtevali dostop do strupa, da bi ga sami analizirali, in informacije o preiskavi. "Obe naši zahtevi sta bili zavrnjeni," je dodal.

Lavrov je bil kritičen tudi do britanske zahteve Rusiji, da naj do danes zvečer poda pojasnila glede zastrupitve nekdanjega agenta. Obtožbe o vpletenosti Moskve v zastrupitev je označil za "nesmiselne govorice".

Mayevo krivdo pripisuje Moskvi
Lavrov se je s tem odzval na ponedeljkove izjave britanske premierke Therese May, ki je krivdo za zastrupitev pripisala Moskvi in trditev utemeljila s tem, da je to potrdila analiza živčnega plina, ki je bil uporabljen v napadu. Rusijo je tudi pozvala, naj nemudoma pomaga pri razjasnitvi vseh okoliščin, in Moskvi postavila ultimat, da mora do torka Organizaciji za prepoved kemičnega orožja posredovati vse podrobnosti programa razvoja živčnih strupov novičok.

Kremelj je na pogovore poklical tudi britanskega veleposlanika v državi Laurieja Bristowa.

Britanska policija preiskuje smrt ruskega oporečnika
Medtem je protiteroristična enota britanske policije začela preiskovati še eno smrt ruskega oporečnika, ki je v nepojasnjenih okoliščinah umrl na svojem domu v Londonu. Po poročanju britanskih in ruskih medijev gre za Nikolaja Gluškova, nekdanjega sodelavca kritika Kremlja Borisa Berezovskega, ki so ga leta 2013 našli mrtvega v Londonu, vendar je po mnenju policije šlo za samomor.

"Poteka preiskava smrti moškega v njegovih 60. letih," je zapisala metropolitanska policija in dodala, da so preiskavo uvedli "iz previdnosti zaradi povezav, ki jih je verjetno imel", poroča francoska tiskovna agencija AFP. Kot so še zapisali, menijo, da že poznajo identiteto umrlega, vendar pa morajo uradno identifikacijo še izvesti.

Hči Gluškova, Natalija, ki je očeta tudi našla, je za ruski časopis Komersant dejala, da je imel sledi davljenja. 68-letnik je leta 2010 dobil politični azil v Veliki Britaniji, potem ko je v Rusiji zaradi pranja denarja preživel pet let v zaporu, je poročal Guardian.

Za zdaj sicer ni dokazov, da bi bila smrt Gluškova povezana z nedavno zastrupitvijo nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčere Julije v Salisburyju na jugu Anglije.

"Cirkuška predstava"
Lavrov je v odzivu še dejal, da se je primer Skripalove zastrupitve "začel tako kot primer zastrupitve ruskega vohuna Aleksandra Litvinenka", ki je leta 2006 umrl zaradi zastrupitve z radioaktivnim polonijem. Litvinenko je na smrtni postelji za zastrupitev obtožil ruski politični vrh, ki pa je vse obtožbe zanikal. Lavrov je dodal, da od Londona pričakuje, da bo odgovoril na prošnjo Kremlja o odprtju preiskave v zvezi s Skripalovo hčerko Julijo, ki je ruska državljanka in je zaradi zastrupitve prav tako v bolnišnici kot njen oče.

Že v ponedeljek je predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova izjave Therese May označila za "cirkuško predstavo v britanskem parlamentu". Dodala je, da gre za "politično kampanjo, ki temelji na provokacijah".

66-letnega Skripala in njegovo 33-letno hčerko Julijo so 4. marca nezavestna našli na klopi v parku v Salisburyju na jugu Anglije. Oba sta še vedno v kritičnem stanju. Skupno so morali v povezavi z napadom nanju v bolnišnico sprejeti 21 ljudi, med njimi tudi policista, ki ju je našel.

Tillerson: Zaupam preiskavi Velike Britanije
Zastrupitev dvojnega agenta so medtem obsodili tudi v Beli hiši, kjer pa niso omenili Rusije. Kot je dejala tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders, ki je zastrupitev označila za grozodejstvo, ZDA svoji "najbližji zaveznici" stojijo ob strani. Še ostrejši je bil ameriški državni sekretar Rex Tillerson, ki je izrazil ogorčenje, da je, kot kaže, Rusija znova skušala umoriti zasebnega državljana na ozemlju tuje države, in pozval k resnim posledicam za odgovorne.

"Popolnoma zaupam preiskavi Velike Britanije in oceni, da je Rusija najverjetneje kriva za napad z živčnim strupom pretekli teden v Salisburyju. Za takšen napad ne more nikoli biti opravičila - poskus umora zasebnega državljana na ozemlju suverene države. Ogorčeni smo, da Rusija, kot kaže, znova tako ravna. Od Ukrajine do Sirije in zdaj Velike Britanije Rusija ostaja neodgovorna sila za nestabilnost po svetu, deluje z odkritim zanemarjanjem suverenosti drugih držav in življenj njihovih državljanov," je sporočil Tillerson.

Macron: Vzorec agresivnega ravnanja Rusije
"Tudi zveza Nato je zelo zaskrbljena zaradi napada na nekdanjega ruskega dvojnega agenta v Veliki Britaniji in je glede tega v stiku z britanskimi oblastmi,"
je sporočil generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg. Solidarnost z Londonom je v telefonskem pogovoru z Mayevo že izrazil tudi francoski predsednik Emmanuel Macron. Kot so sporočili z Downing Streeta, sta se pogovarjala o "vzorcu agresivnega ravnanja Rusije in se strinjala, da je pomembno glede odziva delovati v sodelovanju z zaveznicami".

Oglasil se je tudi vodja Organizacije za prepoved kemičnega orožja Ahmet Uzumcu, ki je obsodil napad in dodal, da "morajo odgovorni za napad odgovarjati roki pravice".

A. P. J., J. R.
Prijavi napako
Komentarji
josh k.
# 13.03.2018 ob 12:10
Za takšen napad ne more nikoli biti opravičila - poskus umora zasebnega državljana na ozemlju suverene države.

Ja, NATO bombniki pa trosijo rožice...
hafiks
# 13.03.2018 ob 12:08
Kako ze spet Rusi.
Rusi so povsod okoli nas.
Danes zvecer moram preverit zeno da ne posilja kaksne podatke v Rusijo hehehehe.
To je res pranje mozganov.
mochvirnik11
# 13.03.2018 ob 12:14
Sej če hočejo vojno ni problem...jaz kupim karto za Rostov naslednji dan, da mi Rusi dajo puško.
sfrjtito
# 13.03.2018 ob 12:15
še dober da rusija obstaja ker nevem kerga bi pol obtožl!!
m72
# 13.03.2018 ob 12:32
"Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da Moskva ni vpletena v zastrupitev nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in London obtožil, da noče predati dokumentov o njegovem primeru."

Saj to je vsakemu normalnemu jasno. Če ga niso takrat, ko so ga postavili pred sodišče in v zapor, potem res ni neke logike, da bi ga ravno zdaj, pred volitvami.

Imperij crkuje, butli pa se zaletavajo v Ruse, ki bi jim bili naravni zaveznik. Ne zavedajo se, da jim bodo lekcijo odčitali Kitajci, katerim so zaradi dobičkov kapitala sami pomagali priti v pozicijo, da bodo čez deset, petnajst let postali vodilna sila v svetu, zahod pa povsem podrejen. Edini, ki bodo obdržali suverenost so Rusi, ker namesto "outsourcanja" razvijajo lastno gospodarstvo in so samozadostni, vojaško pa nepremagljivi.
moj komentar
# 13.03.2018 ob 12:19
Ogorčeni smo, da Rusija, kot kaže, znova tako ravna. Od Ukrajine do Sirije in sedaj Velike Britanije Rusija ostaja neodgovorna sila za nestabilnost po svetu, deluje z odkritim zanemarjanjem suverenosti drugih držav in življenj njihovih državljanov," je sporočil Tillerson.

Američani spet drugim pripisujejo tisto, kar desetletja počnejo prav sami.
Zahod res postaja "zahod" (balkanski prevod "stranišče").
gremyus
# 13.03.2018 ob 12:27
Dobro bi bilo, če bi Britanci kdaj pa kdaj pometli pred svojim pragom. Po mojem mnenju se pa tako in tako išče razlog, namenoma, da se še poslabšajo odnosi med rusijo in zahodom. Nekdo ima od tega pač korist. Nič novega sicer.
Gerold III
# 13.03.2018 ob 12:30
A ni USA umorila državljana Sudove Arabije in njegovo truplo odvrgla v morje pa so bili popolnoma navdušeni?
Bivši uporabnik
# 13.03.2018 ob 12:30
verjetno ga je zastrupila MI5 ali 6, z namenom okriviti Ruse
FolkloraS
# 13.03.2018 ob 12:16
UK, ZDA in Francija zadnjih 10 dni konstantno s prstom kažejo proti Rusiji, da se krivi za čisto vse kar se zgodi na tem planetu. Bliža se svetovno prvenstvo v Rusiji (ne vedo kako bi ga minirali), teroristi zgornjega trojčka (veliko zahodnih teroristov in njihovih svetovalcev) so v zadnjih dneh v Vzhodni Ghoti (Sirija) popolnoma poraženi. Rusija ter elitne enote Sirske vojske proti njim ne popuščajo. Očitno je, da je Rusija s s svojimi dejanji pokazala, da je ponovno velesila, ki jo je treba resno jemati na tem planetu. Trenutno ne sankcije ne obkoljevanje zveze nato okoli nje ne pomaga. Očitno zahodu popuščajo živci, kar pa bi prav lahko kaj kmalu občutili vsi (grozijo z vsesplošnim napadom na Sirijo). Torej igra se odprti poker!
moj komentar
# 13.03.2018 ob 12:28
Ko Rusija zahteva dokazila in vpogled dokazov, vedno naleti na ignoriranje ali sprenevedanje.
Že takoj je jasno, da gre za dobro zrežirano podtikanje, v katerem sodelujejo vse NATO države.
Shaka Zulu
# 13.03.2018 ob 12:34
Nisem nek občudovalec Rusije... ampak... dejte dokaze na mizo: kdaj, kdo, s čim, kje. Zelo konkretno.
J@st
# 13.03.2018 ob 12:25
Oglasil se je tudi vodja Organizacije za prepoved kemičnega orožja Ahmet Uzumcu, ki je obsodil napad in dodal, da "morajo odgovorni za napad odgovarjati roki pravice".
---------------------
Maščevanje rusom, da branijo Asada in da zahodu nikakor ne uspe obtožiti Asada v uporabi kemičnega orožja.
generacija56
# 13.03.2018 ob 12:29
Kaj počne zahodna propaganda, vidimo vsak dan.
Razsuvajo svet, a krivi so drugi.

https://rs-lat.sputniknews.com/rusija/2018031311148
77061-Rusija-Lavrov/
generacija56
# 13.03.2018 ob 12:41
Britanci odklanjajo deliti podatke o zastrupitvi svojega agenta.
Svojo laž bodo gradili dokler se ne bo porušila...
jarovit
# 13.03.2018 ob 12:47
Lavrov je prazaprav dejal, da na ultimat Angležov ne bodo odgovoril, dokler ne dobijo vzorca strupa.
moj komentar
# 13.03.2018 ob 12:44

Lukas
Mislim, da je osnovni problem v tem, da si Zahod že ves čas skuša Rusijo podrediti na način, da bi pač igrala po njegovih notah. To kar reče Zahod, je resnica, to kar odredi Zahod, morajo upoštevati ostale države, Zahod določa in presoja, kaj je prav in kaj ne, Zahod "neposlušnost" kaznuje s sankcijami (ekonomskimi in vojaškimi).


Seveda imaš prav, a tako razmišlja v glavnem zahodna spletkarska in podtikaška politika, medtem ko navadni ljudje vidimo to kot velike svinjarije in pokvarjenost brez primere.
Zahodni politiki delujejo za korporacije in banke in nič več za navadne ljudi, kar se ne bo končalo dobro za nikogar.
audiac
# 13.03.2018 ob 12:20
Kdo je zdaj v resnici zastrupljal,Briti ali Amyji? Tudi Francozek je že pridno pomagal in pihnil v ta rog...
Nič pa o robantenju Nikki H. v ZN.Saudo-Amyjevski proxiji v Siriji (Guta) imajo namreč že resne težave.Padajo iz krize v krizo.
Ogroženi
# 13.03.2018 ob 12:52
Vse več nas je, kateri se bi, v primeru, da EU&ZDA napadejo Rusijo, borili na strani Rusov.

Živela Rusija - smrt fašizmu - svobodo narodu!
Robiland
# 13.03.2018 ob 12:35
Zahodni propagandi se lahko samo smejimo in jo unicujemo z argumenti ze navadni ljudje na forumih. Bolj me skrbi za starejse, ki buljijo v TV in verjamejo vsemu, kar jim servira nas javni TV servis.
generacija56
# 13.03.2018 ob 12:24
Svet je trenutno na točki, ko, če Lavrov nekaj reče, potem to tako je.
Vse ostalo manipulanti, lažnjivci.
moj komentar
# 13.03.2018 ob 12:57
Angležem gre pa res slabo, da zastrupljajo tuje državljane v svoji državi.
A z njihovim kraljestvom je konec. Razpada se kot konjska figa na vročini.
Lukas
# 13.03.2018 ob 12:38
Mislim, da je osnovni problem v tem, da si Zahod že ves čas skuša Rusijo podrediti na način, da bi pač igrala po njegovih notah. To kar reče Zahod, je resnica, to kar odredi Zahod, morajo upoštevati ostale države, Zahod določa in presoja, kaj je prav in kaj ne, Zahod "neposlušnost" kaznuje s sankcijami (ekonomskimi in vojaškimi)."Problem" pri Rusiji je ta, da to ni Vietnam, Irak ali Libija. Enostavno ne gre za isto kategorijo. Ta država ima možnost fizično uničiti Zahod. Jaz ne zagovarjam ne enih in ne drugih, ampak bolje bi se bilo usesti za mizo, si to priznati, in od tam naprej določati pravila skupnega sobivanja.
kop
# 13.03.2018 ob 14:06
Vse lepo in prav.
Sploh ne bom odpiral debate a so Rusi krivi al niso krivi. Dejstvo je da so velesila, dejstvo je da so prav tako namazani z vsemi "žavbami" kot ostale velesile.

Se pa čudim, da določeni uporabniki se ves čas čudijo, zakaj narod (kdor pozna tudi zahodne forume bo vedel da je celo v UK in deloma tudi USA tako) preprosto dvomi v vse kar nam naši "zavezniki" servirajo.
Dejstvo je, da če ste stari 20+ let, potem okej, vas razumem. Ste v tej debati še "otroci". Jo celovito nikakor ne morete razumet.
Če ste pa starejši, vsaj 30+, potem se resnično sprašujem kak je vaš spomin.
Ste pozabili padec dvojčkov? Ste pozabili kako so državljani Saudske Arabije, ZAE, Egipta in Libanona napadli Ameriko? Če se tega spominjate, potem vsekakor veste da je bila kot posledica napadene suverena država Irak. Vsekakor vam ne more iz spomina iti dejstvo da so nam več let trobili o silovitem orožju za masovno uničenje, o dokazih ki jih američani imajo, Britanci tem dokazom nesporno verjamejo, in o neverjetni grožnji ki nam preti zdaj zdaj iz Iraka.
17 let kasneje, vemo le nekaj dejstev:
Dejstvo številka 1: LAGALI SO !
Dejstvo številka 2: Orožja ni bilo
Dejstvo številka 3: Iraška naftna polja so pod nadzorom UK in USA
Dejstvo številka 4: Od leta 2003 ko se je napad začel v Iraku, razširil po polovici Bližnjega Vzhoda, sta dva diktatorja manj (Husein in Gadaffi) , vsa nafta je pod nadzorom, ZDA in Britanija se ukvarjata z njo, ostali, hlapčevski del Evrope se pa ukvarja z begunci in ostalim sra*njem.

Sedaj ko je nafta pod kontrolo ostajata Iran in Rusija. Oba še bogata z nafto in plinom, Rusija pa še z veliko ostalimi surovinami.
Zgodba pa se ponavlja! Zdaj zdaj bo Rus v deželi..zdaj zdaj bo Putin nas vse pobil..Smrt nam je praktično neizbežna...če seveda ne ukrenemo nekaj.

Se še sprašujete zakaj ne verjamemo našim "zaveznikom"? Bi radi nove migrante? Nafte ne plina vam garantiram ne boste deležni...
audiac
# 13.03.2018 ob 12:49
Rus se je spetljal z mojo ženo.. :((
Rasta75
# 13.03.2018 ob 13:39
Lupo: "Nekateri bi Slovenijo spet spravili za zelezno zaveso."

Slovenija oz. takrat še SFRJ nikoli ni bila za železno zaveso. Si pač še zelo mlad in pišeš neumnosti na pamet.
Robiland
# 13.03.2018 ob 12:44
Ko se Aljascani na referendumu odlocijo, da bi bili radi ponovno del Rusije, bo to brez problema vodilo v neodvisnost in aneksacijo k Rusiji.
Orionstar
# 13.03.2018 ob 13:35
Bivši uporabnik
# 13.03.2018 ob 13:18
Zahod ima precej masla na glavi, ampak večjih lažnivcev od Rusov enostavni ni :)

to jz prve roke al kako? ker gelde na to, koliko laži ipd servirajo zahodni mediji, se ne bo človek mogel ravno strinjat.
Kouvran
# 13.03.2018 ob 13:42
Imam voluharja na vrtu.
Grem pogledat, da ni slučajno ruski?! :-(((
didldadl
# 13.03.2018 ob 13:02
Ne razumem zakaj ne predstavijo in razlozijo svojih dokazov anglezi.
Kar takoj na obtozevanje in dokazi kot so:
smo ugotovili po kemijski analizi.
Kaj to pomeni?!?

Populizem je res zahodu priljubljena oblika utruevanja svoje moci.
dixyowsky
# 13.03.2018 ob 13:03
Nisem za moj komentar uporabnika biti najmanj, samo 40 minusov v nekaj minutkah ... to je pa delo bota ...

točno tako. zelo sumljiva zadeva. RTVSLO preverite malo.
PONOS
# 13.03.2018 ob 14:06
Morda želijo zopet izpeljati kemični napad v Siriji in ga podtakniti Asadu,pa so jih Rusi prehiteli in zagrozili z proti udarcem,Putinov govor o novem orožju ni bil kar tako...
evaevi
# 13.03.2018 ob 13:56
Pred malo več kot 100 leti je moj ded na ruski fronti sredi juriša tvegano prebegnil k Rusom. Njegova puška je dokazala, da nikoli ni ustrelila in naslednjih 7 let je sodeloval z rusko revolucijo, prav tako brez strela.
Cenili so intelektualce, imel je odlično družbo in sredi ruske revolucije je sestavljal učni načrt za pouk naravoslovja. Še čez 40 let jih je občudoval, negoval tako jezik kot spomin nanje.
Rossonero75
# 13.03.2018 ob 13:33
In zdej bodo Angleži bojkotiral letošnji SP v Rusiji...svašta!
Ajd...
mend055
# 13.03.2018 ob 13:26
Morda so tudi ge. Mayevi, GB premierki pred govorom v parlamentu v čašo namešali kakšen ''pepermint prah'', da ne bi čisto vedela o čem govori. Lutka pač... in to gospa lutka, kar premierji so.
POLTERGEIST
# 13.03.2018 ob 16:39
Macron: Vzorec agresivnega ravnanja Rusije

A Francija pa se ni vedla agresivno ko je pobijala otroke v libiji?
kick.your-ass
# 13.03.2018 ob 21:02
No tule je pa res en kup sranja...
Vprašanja so cist jasna, vsak be bec bi razumel:
-zakaj bi to naredili rusi pred volitvami (ne mi rect da zaradi glasov), ko pa se tako trudijo prikazat lepo rusijo
-zakaj bi ga ubili pri 66 letih oz tu nekje
-zakaj pri teh letih v angliji in ne prej v rusiji, torej v zaporu
-zakaj bi hceto ubili v angliji, ce je drzavljan rusije in zivi v rusiji
-kaj je z litvinekom? Kaksni dokazi razen naslova v zahodnem trobilu?
- Mislim, kaj bi rusi sploh imeli od tega????
Ce vsa vprasanja odmislis in pustis zadnjega, je edini odgovor, da je to opomin ostalim izdajalcem domovine.. oz kakorkoli temu recete vi.z ostalimi vprasanji pa nikakor ni odgovor Rusi..

Jst stavim da ju je pospravil zahod...
moj komentar
# 13.03.2018 ob 20:52
Pa še nekaj o RT.
Gledanost v ZDA in VB mu neprekinjeno narašča.
Ramus
# 13.03.2018 ob 20:45
Macron: Vzorec agresivnega ravnanja Rusije

Mhm,... kdo je začel vse vojne in prevrate po svetu zadnjih 30 let? Izgleda gre za usklajeno teatralno predstavo, ki služi izredno podlim namenom zahodnega sveta. Katastrofa v kakšno gnojnico se spreminja evropska politika,....
moj komentar
# 13.03.2018 ob 20:21
Zamislite si, da je situacija obratna in da na tleh Rusije na enak način umre britanski državljan?
Koga bi v tem primeru obsodili?
Britancev prav gotovo ne, kajne?
KojotFranci
# 13.03.2018 ob 20:16
Če bi bil ta strup IZKLJUČNO ruski, potem ga Briti sploh ne bi mogli identificirati. Tudi sami ga morajo imeti vsaj za vzorec (ki pa seveda zadošča, da nekoga ubije). Lahko je domnevati, da so bili Rusi, a do sedaj niso objavili niti enega samega trdnega dokaza.
PONOS
# 13.03.2018 ob 13:58
Če vklopim logiko in sem nevtralen se mi zdi bolj verjetno da so krivi Mi6 ali Mi5 kdo ima korist in škodo?Zakaj zastrupljati nekoga ki si ga imel že v zaporu in v trenutku zamenjave si vedel kaj ve in kaj ne...če bi vedel veliko bi ga zstrupili že v Rusiji z strupom ki počasi deluje.....
Bivši uporabnik
# 13.03.2018 ob 13:20
Zakaj pa bi imeli vzorce, če niso vpleteni?

predvidevam da za to, da se prepričajo, če jre res, kaj jim pač nabijajo z druge strani. tako nekako kto so hoteli izvide očetostva rodeta, pa so se samo začeli zdirat vsi..
Ramus
# 14.03.2018 ob 00:07
Ogorčeni smo, da Rusija, kot kaže, znova tako ravna. Od Ukrajine do Sirije in zdaj Velike Britanije Rusija ostaja neodgovorna sila za nestabilnost po svetu, deluje z odkritim zanemarjanjem suverenosti drugih držav in življenj njihovih državljanov," je sporočil Tillerson.

Temu se pa reče možganski prdec,... to samo vidiš, da ZDA vodijo popolni norci, ki sami stojijo do kolen v krvi nedolžnih ljudi, ki so jih ubile njihove bombe, v Iraku, Siriji, Libiji, Avganistanu, Pakistanu,... pa sikajo kot kače in širijo hudobijo po svetu.
WeeBay
# 13.03.2018 ob 22:45
CT

Ja se strinjam. Zanimivo bo kdaj bodo Kitajci povlekli svojo prvo potezo in predvsem kako močno bodo odgovorili.
HOR
# 13.03.2018 ob 20:41
Zadnje čase so nas obveščali kako bodo preprečevali "Fake new" na omrežjih...

Režimska cenzura...
bobby8
# 13.03.2018 ob 20:06
SUGS
Odgovor mora iti v smer blokiranja kremeljskih medijev na Zahodu-beri RT in seveda blokiranja armade kremeljskih trolov.
--------------------------------
A spet nisi vzel tablete :-)
blizzard76
# 13.03.2018 ob 15:49
kdaj bo naša država izstopila iz te NATO bande?
evaevi
# 13.03.2018 ob 13:58
Rusi so krivi, ampak vzorcev jim ne damo.
Ha, ha, ha.......


klipan, se že dva smejeva
Kazalo