Avtomatizirana restavracija le ni popolnoma brez človeške note, nekaj osebja je tam, da zmedenim strankam pomagajo pri uporabi tehnologije. Pa Nemcem res teknejo avtomatizirani prigrizki? Po odzivih strank sodeč, da. V večini so gostje 's Baggersa pripadniki mlajše generacije. Foto: Spletna stran restavracije
Avtomatizirana restavracija le ni popolnoma brez človeške note, nekaj osebja je tam, da zmedenim strankam pomagajo pri uporabi tehnologije. Pa Nemcem res teknejo avtomatizirani prigrizki? Po odzivih strank sodeč, da. V večini so gostje 's Baggersa pripadniki mlajše generacije. Foto: Spletna stran restavracije

No, restavracijo, ki je pravzaprav bolj podobna vrtiljaku z dolgimi železnimi tračnicami, ki se križajo kar v jedilnici. Tiri potekajo iz kuhinje visoko na strehi do miz spodaj, po zavitih tračnicah pa v majhnih posodicah s pritrjenimi kolesci brzi hrana. Supersonične klobase, hitre palačinke in vinske steklenice brzijo do miz strank s pomočjo dobre stare težnosti. Čeprav se kdaj zdi, da po stezi drvi bob, je to le bratwurst, svojo izkušnjo v nürnberški restavraciji 's Baggers opisuje novinar BBC-ja.

In še več, v 's Baggersu vam hrane ni treba naročati natakarjem. Stranke si jedilnik ogledajo in izvršijo naročilo kar preko zaslona na dotik. Med čakanjem na hrano lahko isti računalnik uporabite za pošiljanje elektronske pošte in SMS-ov.

Hitre, a sveže pripravljene jedi
A hrane ne pripravljajo stroji, temveč čisto pravi ljudje iz mesa in krvi. Nemci pač robotskega kuharskega mojstra (še) niso iznašli. Vse jedi v restavraciji so sveže pripravljene, mnoge iz organskih in bioloških sestavin. Ko so končane, jih kuhar položi v skledico, nanjo pritrdi nalepko z barvo, ki ustreza sedežu stranke, skledo položi na tir in pošlje k pravi mizi. Mana z nebes po nemško.

Na priloženem videoposnetku si oglejte potek strežbe v restavraciji 's Baggers.
Kjer ni natakarjev, ni napitnin
Restavracijo v Nürnbergu si je zamislil in uresničil tamkajšnji poslovnež Michael Mack, ki pravi, da si je želel ustvariti popolnoma nov sistem restavracij, ki bi bil bolj učinkovit in bolj udoben. Računalniki namesto natakarjev so zabavni za stranke, hkrati pa ugodni za lastnika, saj tako prihrani stroške za honorarje natakarjev. Pa tudi stranke so zadovoljne. V restavraciji brez natakarjev, navsezadnje, ni treba pustiti napitnine ...

A. K.