V hotelu se gostje sprehajajo mimo ogromnih portrtetov članov četverice. Foto: Reuters
V hotelu se gostje sprehajajo mimo ogromnih portrtetov članov četverice. Foto: Reuters
Hotel Hard Days Night
V sobi Johna Lennona lahko pravi glasbeni navdušenci eno ali dve Johnu v spomin zaigrajo na prelep bel klavir. Foto: Reuters

Hotel z imenom Hard Days Night ima 110 sob in stoji v Liverpoolu, rojstnem mestu štirih genijev, v četrti Beatlesov, le nekaj korakov stran od The Cavern Cluba, kjer se je zgodba o uspehu kultne skupine začela.

Najnovejša liverpoolska turistična zanimivost ima štiri zvezdice in poleg navadnih sob tudi dva razkošna apartmaja, ki se imenujeta po Johnu Lennonu in Paulu McCartneyju. Lennonova soba je ovita v belo barvo, z velikim belim klavirjem in ogromnimi slikami preminulega pevca. McCartneyjeva soba zaradi njegovega vegetarijanstva ne vsebuje niti koščka usnja, v sobi pa lahko vidimo tudi vojni oklep kot poklon McCartneyjevemu viteštvu.

Pot skupine od začetkov do slave
Celoten hotel je pravzaprav poklon kultni skupini, saj lahko obiskovalci od kleti pa vse do vrha hotela spremljajo njihovo glasbeno pot, ovekovečeno skozi fotografski objektiv. Opremljevalci hotela pa so mislili tudi na zaljubljence, ki se želijo poročiti v "bitelskem Love me do" slogu, saj je v hotelu tudi poročna kapela, opremljena v slogu najbolj priljubljene britanske skupine.

Kljub visokim cenam hotel nabito poln
Tisti oboževalci Beatlov, ki imajo nekaj manj pod palcem, si spanja v novem hotelu po vsej verjetnosti ne bodo mogli privoščiti, saj stane soba od 170 funtov (kar je nekaj več kot 360 evrov) pa vse do vrtoglavih 650 funtov na noč, seveda v razkošnih apartmajih Lennona in McCartneyja. Kljub zasoljenim cenam nočitev gostov, ki si želijo preživeti noč v kraljestvu Beatlov ne manjka, saj je hotel vse od svojega odprtja 1. februarja letos polno zaseden.

"Nisem mogel verjeti, telefoni kar niso in niso nehali zvoniti. Navdušeni gosti so klicali iz vsega sveta, iz ZDA, Hrvaške, Rusije ter celo iz Japonske in Brazilije, in kot po tekočem traku rezervirali sobe v našem hotelu," je povedal tiskovni predstavnik hotela Johnny Lockwood.

Večerja ob spremljavi Beatlov
Seveda pa je v hotelu poskrbljeno tudi za tiste goste, ki si nočitve ne morejo ali nočejo privoščiti, ne želijo pa izpustiti enkratne priložnosti, da bi doživeli svoj košček "bitelske" zgodbe. V hotelu sta namreč dve restavraciji, seveda opremljeni v slogu Beatlov, kjer so dobrodošli tudi zunanji obiskovalci in radovedneži. Ni treba omenjati, da cele dneve vrtijo glasbo, ki so jo ustvarili štirje 'čudežni dečki'.

Če ste torej oboževalci skupine The Beatles, ne odlašajte in se podajte v Liverpool, letošnjo evropsko prestolnico kulture, in si privoščite nepozabno izkušnjo v slogu Beatlov.

B. T.