Na enem najzahodnejših evropskih otokov (leži namreč popolnoma na jugozahodu Irske), ki meri približno 4,5 kvadratnega kilometra in ga je v avtobiografiji opisovala ena bolj znanih irskih pisateljic Peig Sayers, sicer ni elektrike, otok nima vodovoda ali kanalizacije, na njem pa je le nekaj počitniških hišic, ki jih oddajajo, in kavarna oziroma hostel, ki ga bosta izbranca vodila.

V toplejši polovici leta, med aprilom in oktobrom, otok množično obiskujejo turisti – z bližnjega polotoka Dingle jih s čolnom ali barko vozita tudi Alice Hayes, ki je oglas objavila, in njen partner Billy O'Connor. Hayesova ob tem opozarja, da življenje na otoku ni nekakšen dopust, ampak prava služba, saj mora par skrbeti, da v kavarni vse nemoteno teče in da so zadovoljni tudi gostje v počitniških hišicah.

Kljub vsemu je naval na oglas izjemen, je Hayesova šest dni po objavi oglasa priznala v pogovoru za CNN: "Do zdaj smo prejeli okoli 7.000 prošenj." S partnerjem jih bosta zdaj skrbno pregledala in poiskala prava človeka za omenjeno službo.

Tudi lanska skrbnika otoka Lesley Kehoe in Gordon Bond, ki sta zavist svojih prijateljev minulo leto velikokrat vzbujala z romantičnimi fotografijami z otoka, poudarjata, da je resničnost drugačna od objav na družbenih omrežjih – medtem ko je javnost občudovala fotografije kresov, prostranih travnikov in polj ter barvitih sončnih zahodov, "sem jaz tekala iz koče v koče in postiljala postelje" ali pa več ur stregla ljudem, ki so v vrsti čakali pred kavarno. "Včasih je na otok prišlo tudi 400 ljudi na dan, dostikrat je bila gneča nepopisna," je pojasnila 28-letna Lesley Kehoe.

Samo življenje na neobljudenem otoku je lahko za nekoga, ki se je rodil ob koncu 20. stoletja, precejšen izziv – Kehoejeva je priznala, da ji je bilo na začetku najtežje brez tople vode. Mrzlo vodo sta prve dni grela v kotličku nad ognjem, nato pa se "vdala" in se začela tuširati z mrzlo vodo. "Če začneš jutro na ta način, vsaj veš, da te bolj kot toliko zagotovo ta dan ne bo zeblo," je dejala. A popolnoma od civilizacije otok ni odrezan: na celini le nekaj kilometrov stran namreč stoji telekomunikacijski stolp, zaradi česar je mobilni internet na otoku odličen.

Na otok se je par sicer odločen vrniti, tudi zato, ker sta s Hayesovo in O'Connorjem v dobrih odnosih, a letos to ni mogoče "iz praktičnih razlogov", je še povedala Kehoejeva, ki sicer živi v Kildaru blizu Dublina.