Janez Janša je prepričan, da bodo
Janez Janša je prepričan, da bodo "v nedeljo uspeli". Foto: BoBo
SDS sklenil kampanjo

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma poteka zaključna prireditev predvolilne kampanje SDS-a, na kateri je bil osrednji govornik predsednik SDS-a Janez Janša.

Janša se je najprej zahvalil vsem podpornikom stranke za vse, kar so naredili v volilni kampanji, še posebej sokandidatom, ki so, kot pravi, Slovenijo ponovno ovili v optimizem.

Janša: SDS ni od včeraj, vendar kljub temu ni stranka preteklosti
V nadaljevanju je poudaril, da stranka SDS ni od včeraj, da je bila prisotna, ko se je ta država rojevala, ko se je Slovenija branila, se borila za mednarodno priznanje in ko se je vključevala v mednarodne integracije. "SDS ni od včeraj, vendar kljub temu ni stranka preteklosti. SDS je stranka prihodnosti, ki ve, kaj čaka Slovenijo v naslednjem mandatu," je dejal.

Janša je še izpostavil, da moramo spoštovati različnost in drugače misleče, vendar, kot pravi, morata imeti v Sloveniji slovenska beseda kultura in beseda prednost. "SDS ni samo stranka, ki se bori za nova delovna mesta, pravičnost trajnostni razvoj, SDS je tudi stranka slovenske identitete in kulture. In tako bo ostalo," je poudaril Janša, ob tem pa še izrazil prepričanje, da bo stranki v nedeljo uspelo "ker ji gre za stvar".

"Na teh volitvah, ki so pred nami, bo treba doseči zmagovit rezultat," je poudaril Janša in dodal: "V SDS imamo program, imamo mednarodno podporo, imamo izkušnje, imamo ekipe in imamo prioritete, vemo, kaj je treba narediti prvih 100 dni, prvo leto in kaj do konca mandata, in popolnoma jasno nam je, da to ne bo enostavno."

Trpin: Slovenija ne potrebuje domačih Berlusconijev
V imenu zamejskih Slovencev iz Italije in Avstrije je spregovoril Damijan Trpin, tajnik stranke Slovenska skupnost. "Verjamem, da slovenske volivke in volivci ne bodo nasedli nasmeškom, leporečjem in praznim obljubam. Pač pa, da se bodo trezno odločili in zaupali tistim, ki so se že uspešno preizkusili. Slovenija ne potrebuje domačih Berlusconijev, ki mislijo, da bodo rešili Slovenijo iz krize z nasmeški in praznimi frazami. Slovenija potrebuje človeka, ki je že pokazal, da zna voditi državo in stranko, ki ima podrobno izdelan program za reševanje krize. Sedaj nimamo časa za eksperimente in nezanesljive ljudi. Čas je za Janeza Janšo," je zatrdil.

Prireditev je spremljal tudi bogat kulturni program. Bine Matoh je prebral nekaj del Jožeta Pučnika z naslovom Volitve in oblast, nastopili pa so tudi skupina Victory, Nuška Drašček, Ansambel Franca Miheliča, trio Eroika in SDS-ova kandidatka za poslanko Elda Viler. Program povezujeta poslanka SDS-a Eva Irgl in Marko Potrč.

SDS sklenil kampanjo