Za zmanjšanje stroškov države je nujno, da se 50.000 uslužbencev javnega sektorja, ki je v Sloveniji prevelik, prezaposli v gospodarstvo, pravi Janša. Foto: BoBo
Za zmanjšanje stroškov države je nujno, da se 50.000 uslužbencev javnega sektorja, ki je v Sloveniji prevelik, prezaposli v gospodarstvo, pravi Janša. Foto: BoBo

Ob predstavitvi kandidatov SDS-a v peti volilni enoti je dodal, da se stranka bolj kot na volitve same pripravlja na čas po njih, ki bo čas velikih izzivov. "Če hočemo doseči, da bo Slovenija ponovno rasla, je najprej treba vzpostaviti neko stanje, v katerem bomo vsi verjeli, da je to mogoče, in v katerem bomo tudi vsi verjeli, da je tisto, kar bo treba storiti, enako pravično do vseh," je poudaril Janša.

Ustvarjanje novih delovnih mest je najboljša gospodarska in socialna politika, meni Janša in dodaja, da bo pot razvoja sledila šele takrat, ko se bo začelo povečevati število zaposlenih v Sloveniji. Ob tem je za zmanjšanje stroškov države nujno tudi, da se 50.000 uslužbencev javnega sektorja, ki je v Sloveniji prevelik, prezaposli v gospodarstvo, pravi Janša.

Za enakomeren razvoj Slovenije
V 5. volilni enoti na listi SDS-a kandidirajo Štefan Tisel, Sonja Ramšak, Andrej Rahten, Ljubo Žnidar, Marjan Golavšek, Janja Napast, Franc Sever, Zofija Mazej Kukovič, Bojan Mestek, Miro Petek in Alenka Koren Gomboc. Kandidati, ki jih je na svoje liste uvrstil SDS, odražajo "tisto, kar Slovenija je", vse sloje in interese vseh, je poudaril Janša ter med drugim dodal še, da SDS daje enako težo podeželju in mestu.

Za večino občin v tej enoti je zelo pomembno, da se čim prej začne graditi tretja razvojna os, je poudaril Janša in dodal, da to ni le infrastrukturni, ampak tudi gospodarski in socialni projekt. Poleg tega je z vidika pravičnosti do prihodnjih generacij zagon tega projekta prava odločitev. Če ga bo Slovenija financirala z zadolževanjem, je prav, da gradimo nekaj, kar bodo uporabljali v prihodnosti tudi tisti, ki bodo to plačevali, je dejal Janša, ki se, tako kot kandidati za poslance, zavzema za enakomerni razvoj Slovenije.