Žnidaršič se na volitve tokrat podaja s svojo novo stranko DSD. Če ne bo izvoljen, se bo upokojil s 45 leti delovne dobe,
Žnidaršič se na volitve tokrat podaja s svojo novo stranko DSD. Če ne bo izvoljen, se bo upokojil s 45 leti delovne dobe, " v politiki pa prepustil možnost mlajšim članom stranke, kar pa ne pomeni, da bi ne pomagal stranko popolnoma razviti, kar nam do slej zaradi pomanjkanja sredstev ni uspelo." Foto: MMC RTV SLO/ A. S.

Predsednik Demokratične stranke dela Franc Žnidaršič je prepričan, da bi programska usmeritev njihove stranke, ki zagovarja soupravljanje podjetij, povečala produktivnost, skrb vseh zaposlenih za uspešno poslovanje, več bi bilo naložb in več inovacij. "Zaradi interesa vseh gre v bistvu za družbeno odgovorno gospodarstvo, kjer ni zgolj dobiček lastnika kapitala vodilo, pač pa tudi počutje tistih, ki dobiček ustvarjajo, upoštevaje okoljske standarde, obveznosti do države in okolja, v katerem delujejo."

Celoten klepet, v katerem je Žnidaršič odgovarjal tudi na vprašanja o TEŠ-u 6 in izbrisanih, lahko preberete tukaj.

Poudarjajo tudi, da finančne institucije še vedno vodijo ljudje, ki so soodgovorni za izgube bank, ker so posojila skupaj s preteklimi dobički poniknila neznano kam, pa zato še nihče ni odgovarjal. "Zagovarjamo sankcije in zamenjavo uprav ter nadzornih svetov v vseh gospodarskih subjektih, kjer ima država svoj vpliv, vključno z zaplembo premoženja članov nadzornih svetov v skladu z zakonom," pojasnjuje Žnidaršič. Dokapitalizacija bank iz državnega proračuna pa se mu zdi je kraja revnih v korist bogatih.

MMC v okviru predvolilne kampanje na RTV Slovenija pripravlja klepete s predstavniki strank, ki kandidirajo v vseh volilnih enotah. Stranke so razvrščene v skladu z javnim žrebom na TV Slovenija. Klepeti so dolgi 45 minut. Vabljeni k ogledu sporeda klepetov in prebiranja že izvedenih tukaj.

"Naša stranka odpira pot vsem delovnim ljudem na oblast zato, ker se tam odloča o tem, kako bodo zmogli zagotoviti preživetje." Na decembrske volitve se stranka DSD odpravlja samostojno, čeprav zagovarjajo združevanje na podlagi sorodnih programov. Dogovarjali so se za skupen nastop s SMS-jem - Zelenimi, s TRS-om, povabili pa so jih tudi iz Jankovićeve stranke, a do tega ni prišlo, ker so se dogovori začeli prepozno.