Zadnji sedeži v konceptu cactus M se lahko spremenijo v posteljo za dve osebi. Foto: Citroën
Zadnji sedeži v konceptu cactus M se lahko spremenijo v posteljo za dve osebi. Foto: Citroën

Pri Citroënu so na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu pokazali zanimivo "outdoor" konceptno vozilo cactus M, ki se lahko spremeni v šotor in je v njem mogoče prenočiti. Zdaj bodo to strankam tudi omogočili.
Gre za nov marketinški pristop pri zapeljevanju novih kupcev. Pri Citroënu niso potrdili, ali bodo zanimivo vozilo, ki je moderna interpretacija legendarnega modela mehari, kdaj tudi proizvajali in prodajali, bodo pa zato zmagovalci nagradne spletne igre lahko avtomobil na vikendavanturi po plažah preizkusili in v njem tudi prespali.
Nagradna igra poteka v sedmih večjih evropskih državah. Pri Citroënu v svoj serijski model C4 cactus polagajo velike upe. Šefinja Citroëna Linda Jackson je za Automotive News Europe dejala, da je koncept, ki se zgleduje po mehariju, dodatna priložnost, da spodbudijo prodajo svojega družinskega vozila nenavadnih oblik, saj so v polnem letu prodaje prodali že več kot 100.000 modelov C4 cactus.
Spremeni se v šotor
Koncept cactus M je namenjen avanturistom. Po zaslugi odvodnih odprtin v prostorih za noge je potniški prostor mogoče v celoti oprati s curkom vode. Sedeži, ki so zasnovani po navdihu desk za deskanje, so bili zamišljeni kot kombinezoni in so prekriti z barvitim neoprenom, ki zagotavlja udobje in vodotesnost. Posebnost koncepta je modularna zasnova, ki jo omogoča predvsem strešni lok, kamor lahko potniki odložijo vse svoje predmete. Prtljažni prostor je po zaslugi inovativnega sistema za preklop zadnje sedežne klopi mogoče podaljšati, njegova vrata odpreti na spodnjem delu in ga spremeniti v ležišči za dve osebi. Hkrati platnena streha deluje kot šotor in je opremljena z inovativnim sistemom za napihovanje, s tem pa ščiti v primeru dežja. Dvigne pa tako visoko, da lahko pod njo stojita dva človeka do višine 180 centimetrov.