Pesem Butter je že druga angleška pesem k-pop zasedbe BTS. Dance-pop pesem, ki naj bi bila po besedah RM-a, raperja in vodje skupine, "zelo energična in poletna, ki takoj dvigne razpoloženje", so izdali 21. maja, že 5. junija pa je debitirala na 1. mestu ameriške lestvice Billboard Hot 100, ki razvršča najbolj priljubljene pesmi v Združenih državah Amerike.

Na prvem mestu ostaja že 3. zaporedni teden. BTS so tako podrli svoj prejšnji rekord, ko se je pesem Dynamite na vrhu obdržala dva tedna zaporedoma, kamor se je sicer vrnila tudi pozneje. V skupnem številu tednov na vrhu se je tako pesem Butter izenačila s pesmijo Dynamite. Skupina BTS je tako v zgodovini te lestvice postala prvi in edini azijski izvajalec z več pesmimi, ki je več tednov tudi ostal na prvem mestu. Člani RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V in Jungkook se lahko pohvalijo tudi z nazivom prve skupine v tem stoletju, ki ji je uspelo s pesmijo debitirati na prvem mestu in se tam tudi v prvih treh tednih obdržati, poroča Billboard.

Skupno imajo že 23 Guinnessovih rekordov

Prav tako je pesem, ki je po besedah Jimina "prikupna, malce karizmatična, namesto težkega in globokega sporočila pa jo je predvsem lahko poslušati", osvojila lestvici Global Excluding United States in Digital Songs Sales, na lestvici Global 200 pa se je uvrstila na drugo mesto. Skladba seveda kraljuje tudi tudi na drugih tujih lestvicah, prav tako pa na domačih. "Vse je zaradi ARMY. Vedno znova sem ganjen," je na družbenih omrežjih svoje veselje delil Suga.

Pesem Butter je sicer podrla pet Guinnessovih rekordov, med drugim tudi za največ gledalcev premiere videoposnetka in glasbenega videa na YouTubu – ogledalo si jo je 3,9 milijona sočasnih gledalcev (Dynamite jih je zbral skoraj milijon manj). Prav tako je bil s 108,2 milijona ogledov v prvih 24 urah največkrat ogledani glasbeni video na YouTubu. V svojem prvem dnevu je pesem Butter tudi premagala skladbo I Don't Care Justina Bieberja in Eda Sheerana ter prevzela naziv največkrat pretočene pesmi na platformi Spotify v 24 urah.

8. obletnico so zaznamovali z dvodnevnim koncertom in napovedjo nove pesmi

Člani BTS-a so praznovali osemletnico delovanja, tudi letos pa so v sklopu slavljenja 13. in 14. junija, podobno kot lani, pripravili poseben koncert, le da so ga tokrat izvedli na prostem, na seulskem olimpijskem stadionu Jamsil. Ker se je južnokorejska vlada šele pred kratkim odločila, da bo od 14. junija na nastope izvajalcev popularne glasbe dovolila vstop 4000 ljudem, ki pa bodo morali sedeti en meter narazen, nositi maske in ne navijati, sta oba koncerta Muster Sowoozoo še vedno potekala izključno prek spleta. Vseeno sta koncerta privabila skupno več kot 1,3 milijona gledalcev iz 195 držav po svetu.

9. junija bo uspešnica Butter izšla tudi na zgoščenki, pridružila pa se ji bo tudi nova pesem, ki naj bi "povzročila bitje srca v ritmu pozitivne energije BTS-a".