Jovanotti je septembra obiskal Ljubljano, da bi spregovoril o koncertu, ki pa so ga na koncu odpovedali. Foto: BoBo
Jovanotti je septembra obiskal Ljubljano, da bi spregovoril o koncertu, ki pa so ga na koncu odpovedali. Foto: BoBo

Jovanotti bi moral v Stožicah nastopiti 12. januarja naslednje leto, a ga na veliko razočaranje svojih oboževalcev v Slovenijo ne bo.

Kot razlog so organizatorji navedli veliko povpraševanje po datumih italijanskega dela njegove turneje. Kupci vstopnic bodo kupnino dobili povrnjeno na mestu, kjer so vstopnice kupili.

Organizatorji so še dodali, da bodo skupaj z menedžmentom izvajalca poskušali najti nov termin za izvedbo ljubljanskega koncerta jeseni 2016.

Glasbenik je septembra celo obiskal Ljubljano, kjer je na novinarski konferenci napovedal, da bo v Stožicah pripravil neverjeten spektakel.

Jovanotti polni stadione
Italijanski pevec Jovanotti je svojo glasbeno pot začel v osemdesetih letih minulega stoletja kot DJ. Večji mednarodni uspeh sta mu prinesla popalbuma Lorenzo 1992 in Lorenzo 1994, na katerih so izšle pesmi, kot so Serenata Rap, Penso Positivo, Piove. Odtlej je italijanski zvezdnik požel uspeh tudi s pesmimi, kot so L'Ombelico Del Mondo, Bella, Per te in mnogimi drugimi.

Letos je izdal nov album z naslovom Lorenzo 2015 CC., ki je v Sloveniji dosegel platinasto naklado.

Jovanotti je med najboljšimi v živo, kar kaže tudi to, da v Italiji redno polni in razprodaja stadione, kot so milanski San Siro, rimski Stadio Olimpico, neapeljski San Paolo ...