Evrovizija bo velik korak za Joker Out, ki se ponašajo z nazivom najbolj prodajanega domačega glasbenega izvajalca leta 2022. Foto: RTV Slovenija/Katja Kodba
Evrovizija bo velik korak za Joker Out, ki se ponašajo z nazivom najbolj prodajanega domačega glasbenega izvajalca leta 2022. Foto: RTV Slovenija/Katja Kodba
Sorodna novica "Mi bomo celo noč plesali" – Joker Out predstavili evrovizijsko pesem Carpe Diem

"Nedeljo smo preživeli bolj kot ne na Twitterju in na common sections na YouTubu. Iz tujine so odzivi krasni, iz Slovenije pa jih nisem gledal in bo moral povedati nekdo, ki jih je," je prvi odzive po razkritju pesmi javnosti v intervjuju za STA komentiral Bojan Cvjetićanin.

"Rekel bi, da so odzivi mešani, kar je pričakovano, ampak manj mešani, se pravi bolj v prid našemu komadu kot ne, kot sem mislil, da bo, tako da to je super stvar," je dodal Kris Guštin, Jure Maček pa je povedal: "Prijetno negativni (smeh)."

"Naredili bomo 3-minutni Joker out koncert!"

Bojan Cvjetićanin je pokomentiral še besedilo: "Podajamo se na tekmovanje, kjer smo kar naenkrat izpostavljeni celotnemu svetovnemu spletu in vemo, da je splet odraz maksimalne krutosti, ki jo ljudje kot živa bitja premoremo. Zavedno s tem pesem sporoča, da ljudje zares radi živimo in razmišljamo v neki pozitivni luči in praktično vsakodnevno nas želijo prepričati, da te pozitive ne bi smelo biti in da dajmo sovražiti in soseda in prijatelja in soglasbenika in praktično kogar koli za vsako stvar. Mi se pač tega ne gremo. Gremo na lepo tekmovanje, ki ga povezujemo z ljubeznijo in z otroškimi spomini. Tam se želimo imeti najboljše možno, želimo predstaviti Slovenijo v lepi luči in upamo, da se to sporočilo nekako obdrži."

Zasedba Joker Out, ki jo sestavljajo Bojan Cvjetićanin (vokal, kitara), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas) in Jure Maček (bobni), se bo s pesmijo Carpe Diem predstavila evrovizijskemu občinstvu v drugem polfinalu, ki bo 11. maja v Liverpoolu.

Sorodna novica Joker Out o pesmi Carpe Diem: "Nismo hoteli stopiti iz svoje kože, ker potem to ne bi bili več mi"

Še preden se bodo odpravili v Liverpool, letošnjo gostiteljico Evrovizije, pa skupino čakajo gostovanja po Evropi: "Čakajo nas preeventi po Evropi, gremo v Madrid, Barcelono, Amsterdam, Varšavo ...," je za STA povedal Maček.

Pesem Carpe Diem so posneli v Hamburgu, tam je nastal tudi njihov album v angleščini. Pesem Carpe Diem bodo sicer na Evroviziji izvedli v slovenščini.

Pesem Carpe Diem naj bi bila klic vsem, ki vedo, da je življenje več kot le to, kar vidimo na prvi pogled. Plesna himna je odraz celoletnega koncertiranja in uživanja v življenju članov skupine. Sporočilo je preprosto: s čimer koli te življenje sooči, sta glasba in ples vedno pravi odgovor. Pesmi lahko prisluhnete spodaj.

Joker Out – Carpe Diem