Sporočilo pesmi naj bi bilo dovolj močno, da bi lahko z besedami
Sporočilo pesmi naj bi bilo dovolj močno, da bi lahko z besedami "Jaz sem, ti si ... Veronika" tudi postalo nekakšno gibanje. Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Sorodna novica Raiven z zanosom na Evrovizijo: "Čutim se dovolj samozavestno"

Pred približno mesecem dni je luč sveta ugledala novica, da bo v Malmöju Slovenijo na Evroviziji zastopala Raiven. "Zadnji mesec je bil zelo hektičen, mislim, da še nikoli nisem imela tako polnega urnika kot zdaj. Mislim, da je to tudi za pričakovati, ker sem poleg tega vpeta še v druge projekte, ki sem si jih zastavila, še preden sem izvedela to novico," je za MMC povedala Raiven med snemanjem oddaje Misija Malmö, v kateri bo 20. januarja ob 20. uri na Prvem programu Televizije Slovenija debitirala pesem Veronika, pa tudi video, ki jo spremlja.

"Potem ko bodo ljudje videli videospot, bo malo jasneje, kako bo videti moj nastop na odru. Predvsem bo veliko gibanja," je napovedala Raiven, ki je že sicer razkrila, da se ji bodo na odru pridružili tudi člani baletnega ansambla SNG-ja Opera in balet Ljubljana.

Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

"Sporočilo pesmi je dovolj močno, da bi lahko z besedami "Jaz sem, ti si ... Veronika" postalo nekakšno gibanje

O temi skladbe v slovenščini, ki jo je navdihnila Veronika Deseniška, so se v zadnjih tednih na družbenih omrežjih razgovorili tudi v tujini, kjer so se lotili predstavitve prve ženske, ki je bila v Sloveniji obtožena čarovništva, obenem pa so tudi analizirali pretekla dela slovenske glasbenice.

"Iskreno sem brala samo komentarje tujine in so me tako lepo sprejeli. Zelo sem bila prijetno presenečena, ampak tudi hvaležna," je za MMC delila akademsko izobražena pevka.

Po njenih besedah sta bila snemanje in nastanek skladbe zelo dolgotrajen proces. Ta vsebuje elemente klasične glasbe, a ni “operni crossover”, čeprav je do neke mere tragična, pa ni balada.

"Prvi demo je nastal v moji rožnati sobici doma, kjer ustvarjam svoje pesmi, še pol leta pa je trajalo, da je skladba nekako dobila končno obliko," je pojasnila harfistka, ki meni, da je sporočilo pesmi dovolj močno, da bi lahko z besedami "Jaz sem, ti si ... Veronika" tudi postalo nekakšno gibanje – a o tem ni razmišljala med ustvarjanjem glasbenega dela.

Raiven za MMC