Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice Evrovizija

Od rezerve do enega glavnih favoritov Evrovizije

Baby Lasagna je svojo evrovizijsko pot začel kot rezerva na hrvaškem izboru za Pesem Evrovizije, zdaj pa je - po stavnicah sodeč - eden izmed glavnih favoritov za končno zmago.

Švedska policija bo v času Evrovizije izvajala stroge varnostne ukrepe

Švedska policija je sporočila, da bodo varnostni protokoli v času Evrovizije izjemno strogi, saj je letošnje tekmovanje, ki bo prihodnji mesec, eno izmed najbolj polemičnih v zadnjih letih.

Sprememba evrovizijskih pravil: vrstni red nastopov v finalu bo (skoraj povsem) v rokah producentov

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) letos uvaja še eno spremembo na Evroviziji. Pri vrstnem redu nastopajočih v finalu bo namreč imela (še) večjo besedo produkcijska ekipa.

6

Raiven želi uprizoriti nastop, na katerega bo ponosna še leta

Raiven je zadnje tri konce tedna promovirala slovenski evrovizijski adut, pesem Veronika, v Madridu, Barceloni, Londonu, Amsterdamu in Stockholmu. Evrovizijski navdušenci so pesem zelo dobro sprejeli. Raiven v Malmö odhaja 27. aprila.

58

EBU v obrambo izraelske predstavnice: "Odločno nasprotujemo vsaki obliki sovražnega govora"

Na spletu so se pojavili številni pozivi k bojkotu izraelske evrovizijske predstavnice Eden Golan in skladbe Hurricane. Pri EBU-ju so v izjavi izrazili nasprotovanje vsem oblikam spletne zlorabe pevke in pozvali k zagotavljanju vključenosti.

71

Na evrovizijskih stavnicah trenutno v imenu Švice kraljuje Nemo

Mesec dni pred Evrovizijo na stavnicah najbolje kaže Švici, ki jo zastopa Nemo, sledita pa Hrvat Baby Lasagna in Italijanka Angelina Mango. Slovenska pevka Raiven medtem vztrajno pleza po lestvici navzgor – v enem mesecu je z 29. napredovala na 18. mesto.

16

Pol stoletja od najbolj ikonične evrovizijske zmage: Waterloo je ABBO izstrelil med zvezde

Mineva 50 let od verjetno najbolj prepoznavne evrovizijske zmage – tega dne je namreč svoj prvi festivalski uspeh doživela zasedba ABBA s skladbo Waterloo, ki je švedsko četverico izstrelila med zvezde, kjer kraljujejo še danes.

14

"Noro in navdihujoče, da ljudje, ki sploh ne govorijo slovensko, pojejo Veroniko"

Raiven je slovenskega aduta za Evrovizijo 2024, pesem Veroniko, zapela v Madridu na prvem predevrovizijskem koncertu. Mednarodno občinstvo je njen nastop pospremilo s prepevanjem v slovenščini in ovacijami.

40
Več
Več

Novice Misija Malmö

Znan je vrstni red nastopov na Evroviziji. Raiven na oder deveta v prvem polfinalu.

Organizatorji Evrovizije so razkrili končni vrstni red nastopov v obeh polfinalih letošnjega tekmovanja. Slovenska predstavnica Raiven bo nastopila deveta v prvem polfinalu.

13

V imenu Švedske bosta na Evroviziji nastopala norveška dvojčka Marcus & Martinus

Švedska je končno odločila, kdo jo bo zastopal na letošnji Evroviziji. Država gostiteljica v boj za ponovno zmago pošilja dvojec Marcus & Martinus in njuno pesem Unforgettable. Norveška dvojčka že od leta 2022 živita in delujeta v Stockholmu.

6

Izraelska javna televizija sprejela kompromis: Besedilo evrovizijske skladbe bo spremenjeno

Izraelska televizija Kan je po pritisku EBU-ja avtorjem najbolje ocenjenih dveh skladb, ki sta v ožjem izboru za sodelovanje na Evroviziji, naročila, naj spremenijo besedilo tako, da bo ustrezalo kriterijem EBU-ja.

45

Raiven del evrovizijske razglednice posnela v Celju

Za snemanje dela evrovizijske razglednice se je Raiven odpravila v Celje. Snemanje je potekalo na najbolj znanih znamenitostih mesta, ki s svojo povezavo z Veroniko Deseniško predstavlja popolno kuliso za pripovedovanje zgodbe skladbe Veronika.

15
Več
Foto: Tjaša Barbo
Foto: Tjaša Barbo

Raiven je glasbena alkimistka, ki združuje svetova popa in opere. Svojo umetniško vsestranskost izkazuje kot mezzosopranistka, avtorica besedil in glasbe ter harfistka.

Debi na slovenskem glasbenem prizorišču je doživela z izdajo singla Jadra leta 2014, ki je končal na njenem prvencu Magenta, za katerega je prejela zlato piščal, slovensko strokovno glasbeno nagrado, ki jo podeljuje Kulturno-umetniško društvo Zlata piščal za dosežke na področju slovenske popularne glasbe. V drugi polovici leta 2018 je sodelovala z mednarodnimi producenti in avtorji glasbe v londonskih studiih Metropolis in nato leta 2019 kot rezultat sodelovanja izdala kratkometražni album REM.

Svojo glasbeno evolucijo je poudarila z nastopi na slovenskem izboru za pesem Evrovizije (Ema) s skladbami Črno bel (2016), Zažarim (2017) in KAOS (2019). Leta 2021 je na festivalu Popevka zmagala s pesmijo Volkovi. Po spogledovanju z elektro-operno sfero, ki jo je zaznamovala izdaja singla Habanera, je Raiven napovedala svoj prihajajoči kratkometražni album Sirene, ki bo izšel 17. februarja 2024, s singlom Ikona.

Akademsko izobražena glasbenica se je z glasbo začela ukvarjati pri štirih letih z vpisom v glasbeno šolo. Po končanem izobraževanju na Konservatoriju Maribor (smer solopetje, džezovsko petje in harfa) je svoje izobraževanje nadaljevala na Akademiji za glasbo, kjer je leta 2021 magistrirala z vlogo Agrippine v istoimenski baročni operi Georga Friedricha Händla. Leto pozneje je za svoje študijske dosežke prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

Novembra 2022 je z vlogo Javnega mnenja v opereti Jacquesa Offenbacha Orfej v peklu debitirala v SNG Opera in balet Ljubljana, kamor se je vrnila maja 2023 v vlogi Larine v operi Petra Iljiča Čajkovskega Evgenij Onjegin. V letu 2024 pa bo odpela naslovno vlogo v tango operi Maria de Buenos Aires.

Predstavila se je tudi na gledaliških deskah. Leta 2018 je v predstavi SNG Nova Gorica upodobila lik Kasandre v Evripidovi tragediji Trojanke. Leta 2022 pa je v vlogi Urške nastopila v izvirnem pop-rockovskem muzikalu Povodni mož, ki je premiero doživel v dvakrat razprodanih Križankah na Festivalu Ljubljana.

Od oktobra 2020 študira psihoanalizo na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani, kar potrjuje njeno stalno strast do učenja in osebnega razvoja.


Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov